Hoppa till huvudinnehållet

Schysst med bevakningar i appen

Det händer massa spännande med Nordnets mobilapp just nu och fler nyheter kommer dyka upp under hösten. En personlig favorit är bevakningslistor så jag håller mig uppdaterad på börsen.

Koll på mina investmentbolag

Jag gillar investmentbolag och det är ingen överraskning. De flesta ligger redan i portföljen, men inte alla. I bevakningslistan har jag lagt till alla de stora som jag är intresserad av att ha i portföljen. En del har dessutom två aktier noterade och där kan det ibland finnas lite affärsmöjligheter genom att byta. I Investor kan du se att A aktien är billigare än B aktien, vilket är något av ett undantag på börsen.

Det är ca 1 kronas skillnad mellan A och B aktien. I praktiken så är skillnaden att A aktier är berättigade till fler röster på bolagsstämman, men det är allt. Det är samma utdelning, det är samma vinstfördelning i övrigt. För privatinvesteraren är det egentligen ingen skillnad på A och B aktien, ja förutom att du faktiskt får Investor lite billigare genom A aktien.

Nu har jag själv B aktier på kontot sedan tidigare, men skulle gapet bli tillräckligt stort så kan det vara värt att sälja av och köpa nytt i A aktien istället. Skulle jag investera på nytt i Investor så skulle jag välja A aktien.

Synk mellan app och hemsidan

Appen gör det enkelt för mig att snabbt får kursinformation och hålla mig uppdaterad. Sen brukar jag gå in på hemsidan för att kolla till lite mer kring bolagen. Jag har en lista med lite utländska investmentbolag, primärt från de andra Nordiska länderna. Det är kul o höra vad de investerar i för typ av bolag och jag försöker läsa in mig på deras delårsrapporter.
Hittar jag nya bolag så är det enkelt att kasta in det i listan på hemsidan, så dyker aktien givetvis upp i appen också.

Som du kan notera ovanför så kör jag på med det klassiska utseendet, men en rolig nyhet från våren är Dark-mode i appen. Du kan enkelt byta över till det om du går in på profil-sidan i appen och sen väljer att aktivera “Dark-mode”. Resultatet blir följande;

Har du idéer och önskemål på hur vi kan förbättra appen ännu mer så kasta gärna in en kommentar nedan så ser jag till att skicka vidare den till våra utvecklare.
Framförallt, har du fler investmentbolag som jag borde känna till så lägg gärna en kommentar också!

/Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
6 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-08-15 11:31

Har du nasper från sydafrica. De har ganska mycket tecent. De köpte de för många år sedan
Ja tror de väderas under substansen. Ja tror deras aktien i tecent väderas under hela värdet i napser. Har inte gått lysande på några års sikt. Men i framtiden kanske

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-08-20 09:09

Ahh, har inte läst på så mycket om det sedan tidigare. Har hört talas om det, men inte kollat mycket närmare ännu.
Ska hitta tid och läsa på, tack 😀

Anonym
Anonym
2019-08-19 08:42

Hade gärna sett utdelningsprocenten i bevakningslistan.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-08-20 09:09

Du menar direktavkastningen på dina aktier?
Det är ett bra tips, ser till att app-utvecklarna får höra det 🙂

Anonym
Anonym
2019-08-19 20:23

varför investmens bolag det är ju bara någon som plockat i hopp ett i sitt tycke intressanta aktier då kan man lika vät köpa en fond .. sen har vi den skakiga olje marknaden med (TRUMP EFFEKTEN) som gör att usa kan få problem med sitt krigande. att då sikta på investment bolag som får mest pisk olja fonderna kommer efter .. sen har vi den norska olje-fonden som lovat att sälja alla olje tillgångar tror liksom inte att det att investmentbolag är grejen dom lär forsätta att falla beroende på hur besvärligt det blir och att få investreare att… Läs mer »

Anonym
Anonym
2019-08-20 12:36

Det jag saknar mest är att kunna se hur mycket pengar som är tillgängligt för handel på varje enskilt konto, direkt under “min ekonomi”. Hade underlättat en del för oss som har många olika konton 🙂 Som det är nu måste man klicka sig in på kontona för att se hur mycket som är tillgängligt.