Hoppa till huvudinnehållet
Den webbläsare du använder stöds inte längre. Klicka här för att se vilka rekommenderade webbläsare som stöds.

#Sparpodden 136 – SAS, Volvo och vad hände med Lauritz?

 

#Sparpodden ep 136. Nästan omöjligt att inte prata om SAS i veckans pod. SAS som följde upp ett förvånansvärt svagt Q2 resultat med en riktigt tuff pilot strejk. Hur på verkar detta SAS aktien? Oh många av er lyssnare äger SAS preferensaktie hur påverkas den av detta?

För två veckor sedan hade vi besök av grundarna till Lauritz.com i podden. På noteringsdagen så valde bolaget att under ganska dramatiska former att dra tillbaka sin notering, vad var det som hände egentligen?

Och är Volvo Cars på väg tillbaka till börsen?

Lyssnarfrågor                        

Ett kärt ämne är belåning och belåningsgrad i sin ekonomi, vi har fått en fråga som försöker oss på att besvara angående detta. Volvo och framför allt volvo cars pratar vi en hel del om också, är Volvo Cars på väg tillbaka till börsen?

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
8 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-06-16 08:09

Tack för en bra podd! En kollega till mig använder sig av metod 13 när han köper aktier. Alltså att man har 13 aktier och säg att alla är värda 10k så säljer man när en aktie gått upp till 10500kr. Men man säljer bara för 500kr och stoppar in i den aktien som gått ner med 500kr. Finns mer info om man googlar på metod 13 aktier. Vore kul om ni tog upp denna metod och gjorde en analys på den. T ex om man jämför den med att bara köpa samma 13 aktier och ha över tid

Anonym
Anonym
2016-06-16 10:40

Hej! Tack för bra podd!
Ni kunde ta er en titt på skandalbolaget Cassandra Oil. Igår kom det ännu en nyemission (vet inte hur många de gjort, men många är det).
Om ni tar en titt på vad bolaget åstadkommit och vad man utlovat för fantasier är detta ett klockrent avskräckande exempel på bolag som man inte ska investera i.

Anonym
Anonym
2016-06-16 16:50

Hej. Trogen lyssnare sedan avsnitt 1 (eller egentligen började jag lyssna ungefär när Dinkelspiel lämnade, men inom några veckor hade jag lyssnat igenom de gamla avsnitten!) som äntligen kommer till skott att ställa en fråga!
Såg precis att Jan Bolmeson har gästbloggat på nordnet-bloggen. För ett tag sedan sågade ni en organisation som Bolmeson är ,eller i allafall har varit, ivrig marknadsförare av jäms fotknölarna.Det vore väldigt intressant att få höra Bolmeson försvara sin ställning, varför inte genom ett gästspel i podden?

Anonym
Anonym
2016-06-19 00:30

Hej killar! Är en trogen lyssnare av #sparpodden sedan avsnitt 1 och tycker att ni redogör för era tankar kring börs, aktier och sparande på ett pedagogiskt och underhållande sätt. Fortsätt så! Tyvärr blev jag MYCKET besviken över ert raljerande och ställningstagande i SAS pilotstrejk den gångna veckan. Trots att ni, precis som ni själva påpekar, varken har insikt i frågeställningarna eller hur det faktiskt är att arbeta som pilot, hänger ni ogenerat på mediadrevet och hänvisar till Gucciglasögon, gåslever och piloters allmänna glassande. Det är beklämmande att höra er driva med en hel yrkeskår på detta sätt, enbart baserat… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-06-20 23:13

Hej på er och tack för en alltid så intressant podd. Ni har ju på sistone pratat en del om hur man ska tänka när det gäller att gå in på bostadsmarknaden i dagens läge. En sak som ni sa senast (och ni är inte ensamma om att säga detta) var att om lägenheten skulle gå ner i värde och man vill sälja, så har troligtvis även övriga marknaden gått ner, underförstått att man kan då köpa något likvärdigt om man vill/behöver flytta. Men låt säga att man köper en lägenhet nu och lägger upp 15% kontant och lånar resten… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-06-21 14:39

Hej! Tack för en bra podd! Jag har en fråga som kanske blir lite invecklad men hoppas kunna få fram mina funderingar eller att ni kan korta ner den på bästa sätt för poddformatet. Jag har idagsläget sålt alla mina innehav och flyttat pengar från en KF till ett ISK och ska väl försöka ta mig in på marknaden igen. Med stundande Brexit i slutet av veckan funderar jag på om man skulle kunna “spela” lite på utgången med hjälp av optioner. Eftersom jag tänker vara långsiktig i dem aktier jag tänkt ställa ut optioner i så menar jag att… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-06-22 05:27

Hej. Det är pajkastning a la grande på bl a Avanzas forum angående noteringen av Eyeoneid. Ledningspersonerna påstås vara halvkriminella, enorm övervärdering, luftprodukt etc. Dessa trådar kan bli väldigt underhållande. 🙂 Har ni någon åsikt?

Anonym
Anonym
2016-06-26 21:58

Hej! Har just nu totalt 9 innehav i min portfölj. Ica gruppen, Kinnevik, Investor, Cloetta, Starbucks, Nordnet, NCC, Bonava och Hemfosa. Har funderat lite på om jag kanske har för stor exponering mot fastigheter med 3 bolag inom branschen. Vilket av de 3 bolagen anser du bör bort isåfall? Är långsiktigt investerare. Tacksam för svar!