Hoppa till huvudinnehållet

Sampo, robotkirurgi och en ny IPO bland veckans analyser

Läs vad Affärsvärlden tycker om Hexagon, Sampo, Viaplay, MSAB, Ferroamp, FM Mattsson, Spactvå, Mentice, Intuitive Surgical, Scandinavian Biogas, Jetpak och Envirologic. Det bjuds också på nyheter kring Branschsvep serieförvärvare, Afv-portföljen, Buy&Hold-portföljen, Investeraren, Börsgolvet, Lock-up, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Hexagon – Till analysen (inget inlogg krävs)

Det stundande VD-skiftet i Hexagon är nog ganska odramatiskt – åtminstone på kort sikt.

Sampo – Till analysen (inget inlogg krävs)

Finska försäkringskoncernen Sampo parallellnoterades på Stockholmsbörsen nyligen. Viktigaste dotterbolaget är sakförsäkringsbolaget If.

Viaplay – Till analysen

Sämre utveckling än väntat i Norden har skickat ned aktien till nivåer där Viaplay inte varit sedan djupaste coronakrisen. Skapar det ett köpläge?

MSAB – Till analysen

Kvartalsvariationerna är fortsatt stora för kriminalteknologibolaget Micro Systemation. Kan bolaget få ordning på marginalerna så finns uppsida i aktien.

Ferroamp – Till kommentaren

Tredje kvartalet var svagare än väntat och att VD hastigt fick sparken förvirrar ytterligare. Vi byter fot om tillverkaren av produkter för solcellsanläggningar.

FM Mattsson – Till analysen

Intresset för renoveringar dalar liksom produktionen av nya bostäder. Samtidigt är lagernivåer höga i såväl FM Mattsson som hos bolagets kunder. 2023 riskerar bli ett tufft år.

Spactvå – Till IPO-analysen

Nu noteras en ny Spac på Spotlight backat av gänget bakom Spacett/Tura. Sista teckningsdag är måndag 28 november.

Mentice – Till analysen

Simuleringsbolaget Mentice har fallit kraftigt på börsen det senaste året. I somras slog bolaget till med ett förvärv som ökar den adresserbara marknaden. Är aktien köpvärd?

Intuitive Surgical – Till analysen

Medicinteknikbolaget Intuitive Surgical är med sitt system da Vinci världsledande inom robotkirurgi. Bolaget har en stor installerad bas och hög andel återkommande intäkter.

Scandinavian Biogas – Till bud-kommentaren

Aneo Renewables lägger ett budpliktsbud på Scandinavian Biogas uppgående till 15,45 kronor per aktie.

Jetpak – Till analysen

Transportbolaget Jetpak levererar stabil organisk tillväxt. Aktien värderas lågt. Balansräkningen är dessutom i gott skick och ger utrymme för fler förvärv.

Envirologic – Till analysen

Envirologic är ett mikrobolag som utvecklat en maskin för automatisk högtryckstvätt i svinstallar. Senaste året har varit tufft trots god orderingång. Nu väntar en lansering av en ny maskin för kycklingbranschen.

Afv-portföljen – Till portföljen

Medicinteknikbolagets rapport bekräftade att 2023 kan bli det stora genombrottsåret med vändning till vinst.

Buy&Hold-portföljen – Till inköpen

Portföljen steg men tappade samtidigt ytterligare mot index under november och ligger på -27% i år. Fyra nya aktier tar nu plats.

Investeraren – Till intervjun

En färgstark risktagare som gifter sig med sina innehav och ofta skiljer sig för sent. “Jag är superdålig på att ‘cut your losses’, men när det blir bra så blir det riktigt, riktigt bra.” Affärsvärlden knackade på hemma hos privatinvesteraren Hans Isoz senaste stora investering.

Börsgolvet – Till golvet

Inflationssiffror, slopade utdelningar och stålbad i politiken. Ännu en intensiv vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

Lock-up-avtal – Till sammanställningen

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i en rad fastighetsbolag. Men också i bolag som exempelvis Permascand, Norva24 och Adtraction.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Vi anade för ett år sedan att en vändning var på gång i mjukvarubolaget IAR Systems. Sedan dess har vändningen kommit vilket har skickat upp aktien 45%. I övrigt lyckades vi undvika veckans stora sänke Kvix. Mjukvarubolagets Kvix aktie är ned 82% på ett år.

Nytt poddavsnitt – Till podden AFV Analys

Peter Benson, Madeleine Lundberg och Otto Klaar diskuterar DistIT, Sleep Cycle, Lovisagruvan och fastighetssektorn ur börsens synvinkel.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer