Så når du dina sparmål.

Resa utomlands, renovera köket eller köpa sommarstuga. Vi har alla olika mål med våra besparingar.

Augusti är den månaden (tillsammans med januari) som allra flesta nya kunder kommer till oss. Det är en period för nystart, en tid då vi vill göra om och göra rätt. Omsätta våra drömmar i handling. Starta det där sparandet.

Många av oss kan spara, åtminstone en liten slant, varje månad. Och de allra flesta tycker förstås att det är tillfredsställande att se sina pengar växa. Att komma lite närmare det där målet, eller den där drömmen.

Själv har jag precis blivit klar med en renovering där mycket av mitt sparande gått åt. Det betyder att jag numera fokuserar på att återuppbygga mitt finansiella kapital. Att ha ett sparkapital betyder frihet för mig – och jag längtar efter känslan av att kunna kosta på mig en renovering eller liknande. Utan att belåna mig upp över taknocken.

Långt ifrån alla är intresserade sparande och investeringar, fonder och aktier. Och för alltför många är ekonomin det där dåliga samvetet som man tänker ta tag i. Sedan.

Ta det lugnt. Du behöver inte vara en fena på börsen för att nå dina sparmål. Vi har flera verktyg som hjälper dig att komma igång och att lyckas – oavsett om du är ekonomiintresserad eller inte.

Här är mina favoriter.

För dig som helst vill tänka på annat.

Nordnet Smarta Portföljer är ett individuellt anpassat sparande som jag verkligen vill slå ett slag för. Genom en unik digital rådgivning får du reda på din riskprofil och förslag på en portfölj som passar just dig. Tryggt förvissad om att ha lämnat jobbet till experter kan du luta dig tillbaka och tänka på annat.

Läs mer om Nordnet Smarta Portföljer här.

För dig som gärna vill vara med och påverka.

Den som är lite lagom intresserad av sparande, men vet med sig att han eller hon inte kommer att vara särskilt aktiv, brukar jag rekommendera fonder. Riskspridningen blir så mycket enklare med fonder, jämfört med enskilda aktier.

Utvalda fonder är de aktivt förvaltade fonder som vi anser ha störst chans att prestera bäst i respektive kategori, över tid. Urvalet görs tillsammans med oberoende analytiker utifrån högt ställda krav och noggrann kvalitetsgranskning.

Kolla gärna in våra Utvalda fonder när du sätter ihop din egen fondportfölj.

För dig som vill inspirera och inspireras.

I vårt sociala nätverk för sparande och investeringar – Shareville – kan du följa andra framgångsrika sparare. Se vilka aktier och fonder toppanvändarna köper och få notifikationer i realtid när det är dags att sälja. Samtidigt som du får inblick i fler än 200000 olika portföljer kan du också dela dina tankar och analyser med andra.

Signa upp din kostnadsfritt här.

Nu vill jag höra vad du sparar till. Och, framförallt, hur vägen dit ser ut.

Sharing is caring.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Vill du lära dig mer om sparande och investeringar? Vi kickstartar hösten med ett webinarie den 28 augusti. Anmäl dig här.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer