Pension: Så gör du för att flytta och komma igång

Att flytta en pensionsförsäkring är egentligen inte särskilt svårt. Man behöver signera ett flyttuppdrag, få arbetsgivarens underskrift om det handlar om tjänstepension och sedan vänta på att pengarna trillar in. Det tar olika lång tid för olika aktörer- inte sällan upp till tre månader.

När pengarna landat är det viktigt att du placerar dem – annars riskerar du att gå miste om bra och viktig avkastning. När det gäller att placera pengar är vårt enda råd – välj något som passar dig. Om du vet med dig att du hellre lägger tiden på annat, ska du också anpassa ditt pensionssparande därefter.

Välj någon du har förtroende för

De flesta aktörer har enkla produkter där du slipper göra jobbet – så välj någon du har förtroende för. Här på Nordnet har vi till exempel den enklaste av lösningar. Tre breda blandfonder, anpassade efter den risk du kan tänka dig att ta – och den avkastning du förväntar dig. Välj den som känns bäst, sedan gör vi jobbet åt dig.

Ta reda på vilka pensionskonton du har

Vid det här laget tror jag att du har klart för dig varför det är smart att skaffa koll på pensionen. Att bringa klarhet i vad du betalar och om du kan få ut mer av ditt sparande någon annanstans. Så beställ en gratis sammanställning över dina pensionskonton redan idag. Du förbinder dig inte till något – men du får koll på dina tillgångar och möjligheter. Det är alltid klokt.

Beställ en kostnadsfri sammanställning över din pension

/Eva Trouin, Sverigechef Nordnet

 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer