Hoppa till huvudinnehållet

Så funkar Nordnets prisbelönta aktielåneprogram

Vi har gjort det igen. Demokratiserat aktiehandeln och gett våra sparare tillgång till något som tidigare bara varit tillgängligt för stora institutionella investerare. Det handlar om att tjäna mer på sina affärer, genom att låna ut de aktier man investerar i.

Nordnets aktielåneprogram ger dig som sparar i kapitalförsäkring och pensionsförsäkring möjlighet att få en extra avkastning. Totalt utbetalades över 17 miljoner kronor i extra avkastning till våra pensions- och försäkringskunder under förra året.

Men, extra avkastning på aktier, hur funkar det? Vi lånar helt enkelt ut de aktier du har valt att investera i till andra. Det handlar framförallt om internationella kapitalförvaltare och banker, som i sin tur kan använda aktien som säkerhet vid olika typer av finansiell produktutveckling, för att säkra upp underliggande tillgångar eller genomföra en blankning.

Dessa aktörer betalar i gengäld en ersättning, som delas lika mellan dig som kund och Nordnet. Hur stor ersättningen blir beror på efterfrågan på aktien, hur stort belopp som är utlånat och under hur lång tid. Vissa aktier ger ingen ersättning alls, medan andra ger tio procent eller mer.

Vi är först på marknaden att erbjuda ett aktielåneprogram inom ramen för kapital- och pensionsförsäkring, och reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Bara några veckor efter lansering fick vi motta utmärkelsen Årets Sparinnovation från tidningen Privata Affärer. Klart det är kul att uppmärksammas när vi gör bra grejer för våra kunder.

Om du sparar i kapitalförsäkring eller pensionsförsäkring hos oss omfattas du automatiskt av aktielåneprogrammet. Utbetalning sker en gång per kvartal och du som har vår app får en pushnotis med information om hur mycket var och en av dina aktier ger.

Vill du veta mer? Läs här.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Nordnet är en av få aktörer på marknaden som erbjuder kapitalförsäkring helt utan fasta avgifter. Öppna kapitalförsäkring här.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer