Så fick nybörjaren “Sessan” tre stjärnor på Shareville

Shareville Sessan

På fredag den 6:e mars är det dags att för den kanadensiska forskaren Barbara Stewart att presentera sin senaste forskningsrapport i ämnet ”Kvinnor och pengar”. Hon kommer gå igenom resultaten av rapporten under ett frukostseminarium som arrangeras av Nordnet i Stockholm. 

Under seminariet kommer jag även att presentera vårt sociala investeringsnätverk Shareville och några av våra skickliga kvinnliga medlemmars portföljer. En av dessa är ”Sessan”, som tillhör Sharevilles-toppkategori när det gäller riskjusterad avkastning. I en intervju berättar hon här mer om sig själv och tankarna bakom sin portfölj.

Hej Sessan! Kul att du ville ställa upp på en intervju.

Hej Eva!

Skulle du kunna börja med att berätta lite mer om dig själv?

Jag är 30 år, bor i Stockholm och driver eget konsultbolag inom digital marknadsföring.

Hur kom det sig att du började intressera dig för investeringar på börsen?

Mitt intresse väcktes genom min syster som jobbar i finansbranschen. Börsintresset tilltog sedan ytterligare när Shareville lanserades. Jag lever och arbetar på webben och i sociala medier, dessutom är jag tävlingsinriktad och tycker om att ta till mig information visuellt. Shareville är därför det perfekta forumet för att lära mig mer och utveckla mitt intresse inom investeringar och aktiehandel.

Hur ser din investeringsstrategi ut?

Eftersom jag är nybörjare är min investeringsstrategi framförallt att satsa på det jag anser vara “säkra kort”. Jag tar även efter profiler på Shareville som jag har förtroende för, till exempel Günther Mårder och Roger Jansson.

Jag vill göra relativt långsiktiga investeringar och jag vet att jag inte kommer kunna hålla mig uppdaterad dygnet runt. I nuläget räcker det ju med att jag har notifikationer (funktion på Shareville) påslagna så vet jag direkt när de jag följer säljer aktier i bolag som jag investerat i – då vet jag att de kanske är dags för mig att också agera.

essans portfölj på Shareville
Sessans portfölj på Shareville. Hela portföljen kan du se på hennes profil på Shareville.se.

Vad tycker du om Shareville?

För mig är Shareville ett optimalt format. Jag får informationen presenterat på ett enkelt sätt. Och den viktigaste informationen om hur de personer som jag följer agerar på börsen får jag skickat till mig i realtid på mailen. Dessutom väcks min tävlingsanda av att räkna stjärnor och ranking – och självklart att ta bra beslut och se pengarna växa!

Stort tack Sessan för att du ställde upp! Och lycka till med dina fortsatta investeringar. Om du vill följa Sessan på Shareville kan du göra det här.

Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet, som du kan följa på Twitter här

Eva Trouin
Eva Trouin
Fd. Sverigechef Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2015-03-03 14:26

Enbart en “portfölj” bestående av fonder..

Anonym
Anonym
Svara till  anonymous
2015-03-05 10:20

Adam, var tittar du? Denna portfölj innehåller ju fyra aktier. Bra inspiration för nybörjare!

Anonym
Anonym
Svara till  anonymous
2015-03-05 20:16

Jo, såg det nu! Men förhållandevis liten del jämfört med fonderna. Varför skrivs inget om fondavgifterna…?

Anonym
Anonym
Svara till  anonymous
2015-03-18 15:10

Det var ju en ganska kort intervju, känns inte som en diskussion runt fond avgifter hörde hemma i den. Det är iaf min åsikt.