Hoppa till huvudinnehållet

Så agerar vi på Nordnet med anledning av coronaviruset

På Nordnet följer vi naturligtvis utvecklingen löpande kring spridningen av coronaviruset, och dess påverkan på samhället och finansmarknaderna. Det är just nu extrem volatilitet på aktiemarknaden, med tvära kast på daglig basis. Många av våra kunder vill se över sina placeringar, och antalet transaktioner är rekordhögt. En del sparare tycker att risken är för hög och vill stå utanför marknaden ett tag eller placera om till investeringar med lägre risk. Andra kunder tycker att aktier har blivit billigt, och ser ett bra köpläge.

I syfte att skydda våra medarbetare och vår verksamhet, och i slutändan säkerställa en stabil plattform för dig som kund, har vi på Nordnet genomfört ett antal åtgärder. Sedan tidigare har vi infört karantän för medarbetare som har vistats i riskområden samt förbud mot affärsresor utanför det egna landet. Vi kommer inte att arrangera eller medverka i kundträffar eller events den närmaste tiden, och överhuvudtaget vara restriktiva med externa möten. Som konsekvens har vi till exempel tvingats ställa in det slutsålda Power Women in Tech som skulle ha ägt rum om några veckor. Vi återkommer med ett nytt datum längre fram.

De i vår personal som har en roll som lämpar sig för distansarbete arbetar nu hemifrån. Vi har aktiverat vår backup-lokal, belägen i en annan del av Stockholm, och delat in de av våra medarbetare som behöver jobba från kontoret i två grupper. I praktiken betyder detta att hälften av till exempel våra mäklare och kundservice sitter på vårt vanliga kontor på Kungsholmen, och hälften i backup-lokalen.

Vi gör naturligtvis dessa åtgärder för att skydda våra medarbetare och för att så långt som möjligt begränsa negativa effekter för vår verksamhet och för dig som kund till följd av spridningen av coronaviruset. Med i bilden finns också aspekten att vi som har möjlighet att arbeta hemifrån också ska göra det, i syfte att minska spridningen i allmänhet och skydda de arbetsgrupper som inte har denna möjlighet.

De åtgärder vi vidtar nu bedömer vi får minimal negativ påverkan på vår löpande verksamhet i det korta perspektivet. Vi har samma öppettider och bemanning som förut, och du når oss via våra vanliga kanaler. I det lite längre perspektivet tror vi att dessa åtgärder har en positiv inverkan på vår kapacitet att bedriva vår verksamhet utan störningar.

Johan Tidestad
Kommunikationschef, Nordnet

Johan Tidestad
Kommunikationschef Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer