Hoppa till huvudinnehållet

Robert Wells: “Jag hade tur som började spara”

Han började spara till pensionen i tid – och det är den folkkäre pianisten Robert Wells tacksam för idag.

-Jag hade tur som hade en rådgivare som sa åt mig att inte bränna alla pengar, säger Robert Wells när jag besöker honom i hans studio i tredje avsnittet av Nordnets “Kronan på verket”.

Nästan två miljoner människor har sett Robert Wells supershow Rhapsody in Rock. En svindlande siffra, men kanske inte så förvånande ändå. Robert Wells är en av våra mest folkkära musiker och har medverkat i publiksuccér som “Så ska det låta” och “Körslaget”.

Men livet som musiker var inte alldeles enkelt till en början, med många och långa dagar. Men när pengarna till slut började strömma in fick han det goda rådet att också spara lite till framtiden.

Tacksam för tidigt råd

-Jag hade som tur är en rådgivare som sa att vi sparar hälften av din lön, och så får du leka med hälften. Och efter några år undrade han “du, har du tänkt på pensionen?”. Och när man är 30 år, inte tänker man på pensionen. Man han fick mig att börja göra det och jag är väldigt tacksam för det rådet idag, säger Robert Wells.

Vi pratade också om Roberts uppväxt, om hur hans mamma dubbelarbetade och slet för att få ihop till sonens pianolektioner. Och om vad pengar betyder. Inte mycket, enligt Robert, med ett undantag. Han är engagerad i insamlingar till för tidigt födda barn – och här behövs pengar.

-Inte bara till utrustning och exempelvis dagrum till föräldrar. Jag och min fru Maria fick en son som föddes två månader för tidigt, men hans kurva pekade spikrakt uppåt. Allas gör inte det, säger Robert Wells.

Här hittar du #kronanpåverket:

Kronan på verket är tv-programmet där Nordnets sparekonom Frida Bratt träffar intressanta profiler och pratar privatekonomi och sparande.

Du ser tredje avsnittet av Kronan på verket med Robert Wells från klockan 20.00 den 18 juni här:https://www.nordnet.se/kampanjer/kronan-pa-verket.htmleller påhttps://www.youtube.com/user/nordnetbank . Där hittar du även tidigare avsnitt, med Micael Bindefeld och Victoria Silvstedt.

En annan och kortare version av programmet sänds även i Expressen TV samma kväll cirka klockan 19.15:https://www.expressen.se/dinapengar/

Du kan läsa mer om Robert Wells och hans Rhapsody in Rock här: https://rhapsodyinrock.se/

Kommentera och diskutera gärna programmet här nedan eller under hashtaggen #kronanpåverket i sociala medier.

Vi hoppas du gillar programmet!

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer