Hoppa till huvudinnehållet

Rekordstor utbetalning till Nordnets kunder

Nu får Nordnets kunder med kapitalförsäkring och pensionsförsäkring dela på drygt 12,6 miljoner kronor. Pengarna är en utbetalning från vårt prisbelönta aktielåneprogram, och sedan programmet lanserades för ett drygt år sedan har nu över 50 miljoner kronor utbetalats till våra kunder.

Aktielåneprogrammet innebär helt enkelt att du har möjlighet att få en extra avkastning på de aktier du väljer att investera i. Det beror på att aktierna lånas ut till andra, som i sin tur betalar en ersättning för lånet. Denna ersättning delas lika mellan dig som kund och Nordnet. Den senaste utbetalningen, som sker idag, uppgår till drygt 12,6 miljoner kronor.

Programmet har blivit den succé vi hoppades på när vi lanserade det, och utbetalningarna har ökat varje kvartal sedan start. För andra kvartalet ökade utbetalningen med 22 procent jämfört med det första kvartalet i år.

Det går inte att i förhand veta hur stor utbetalningen blir för en enskild aktie. Det beror på faktorer som utbud och efterfrågan, hur stort innehav du har och hur länge du behåller innehavet. De tio aktier som har gett mest ersättning under andra kvartalet 2020 är följande:

  • Intrum
  • Powercell
  • Minesto
  • Fingerprint
  • Climeon
  • Immunicum
  • Oasmia
  • Tobii
  • Norwegian
  • Oncopeptides

Vill du veta hur mycket pengar just du får? Logga in på nordnet.se och klicka in dig på din kapital- eller pensionsförsäkring. Där ser du nu hur mycket du fått från den senaste utbetalningen. Du som har laddat ner vår app, får också en pushnotis när utbetalning sker.

Du kan läsa mer om aktielåneprogrammet här. Öppnar kapitalförsäkring gör du här.

Ha en fortsatt bra sommar!

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2020-07-16 12:03

Såg att Avanza erbjuder mer till kunderna än vad ni gör, och dessutom varje månad!
kommer ni att förbättra ert erbjudande?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-07-16 12:34

Hej Mikael, vi kommer fortsätta förbättra erbjudandet – främst vill vi inkludera fler aktier och aktiemarknader(idag nordiska aktier). Även så många skal som möjligt – idag Kapitalförsäkring och pensionsförsäkringar. Fördelningen av intäkten kommer vi inte ändra på och kvartalsvis utbetalning lika så. Mvh Martin

Anonym
Anonym
2020-07-18 18:08

Alltid trevligt att få lite extra avkastning, men det känns lite udda att NoN säger att vi splittar 50/50, när det inte finns några somhelst möjligheter för mig att kontrollera det. När de lanserade programmet frågade jag NoN hur de redovisar detta för mig, så att jag tydligt kan se att de verkligen uppfyller det de lovar och inte ger exv 5% till mig och behåller 95%. Svaret var att de inte redovisar detta, utan att jag bara “får lita på dem”. Det känns inte helt seriöst och är inte det svar jag förväntar mig från min bank eller fondkommissionär.