Hoppa till huvudinnehållet

Rekordstor utbetalning till Nordnets kunder

Idag genomförs en rekordstor utbetalning – på 20 147 823 kronor – inom ramen för Nordnets aktielåneprogram. Totalt har aktielåneprogrammet betalat ut cirka 150 miljoner kronor, varav mer än 70 miljoner under 2021. Utbetalningen på drygt 20 miljoner kronor som avser fjärde kvartalet förra året är den enskilt största sedan programmet lanserades för tre år sedan.

Aktielåneprogrammet innebär att du som sparar i kapitalförsäkring eller pensionsförsäkring har möjlighet att få en extra avkastning på de aktier du väljer att investera i. Det beror på att aktierna lånas ut till andra, som i sin tur betalar en ersättning för lånet. Hur stor utbetalningen blir för en enskild aktie beror på faktorer som utbud och efterfrågan, hur stort innehav du har och hur länge du behåller innehavet.

Aktielåneprogrammet blev en omedelbar succé och det förbättras löpande med fler aktier och nya marknader. Idag får du ersättning för utlåning av svenska, norska, danska och finska aktier.

Här är hela listan!

Du som investerat i aktier som lånas ut kommer under dagen att få en utbetalning till ditt Nordnetkonto. Logga in för att se hur mycket du får, eller aktivera pushnotiser i appen för att bli notifierad.

De aktier som gav mest under Q4 2021 är:

  • Cell Impact
  • Minesto
  • Sivers IMA Holding
  • SolTech Energy Sweden
  • Diamyd Medical
  • Intervacc
  • Acconeer
  • Immunovia
  • Oscar Properties
  • AegirBio

Med vårt aktielåneprogram har vi skapat en tredje typ av avkastning på aktier, utöver värdeuppgång och utdelning, som tidigare varit förbehållen stora kapitalförvaltare och fonder. Det tycker jag är ett bra exempel på hur vi på Nordnet demokratiserar sparande och investeringar.

/Martin, Sverigechef på Nordnet

Läs mer om aktielåneprogrammet här

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2022-01-17 12:29

Shame on you.
Making money on destroying green tech development.
And even from same country as Greta Thunberg

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2022-01-19 08:16

Stocks will be shorted one way or another, in the long term that flow won’t impact the performance 🙂