Hoppa till huvudinnehållet

Rätt av H&M att lägga ned månadsvis rapportering enligt Twitter-undersökning

Hennes & Mauritz, H&M, började börsveckan med att släppa sina siffror för det senaste månadens försäljning och meddela marknaden att det nu är slut på den typen av informationsgivning. Vad tycker investerarna om det? Vi har frågat på Twitter.

H&M kommer fortsättningsvis att slopa månadsrapporten. Kedjan kommer framöver istället att släppa sin försäljning på kvartalsbasis och informera mer brett i samband med kapitalmarknadsdagar.

Frågan engagerade investerare på Twitter. Finwire frågade sina följare om synen på beslutet från klädjätten. Totalt 953 personer svarade på frågan om huruvida det var ett bra eller dåligt beslut av H&M-ledningen.

Twitter gav ledningens beslut godkänt. 44 procent uppgav att det var en bra åtgärd medan 30 procent menade att det var en “icke-fråga”. Alla var emellertid inte positiva. 26 procent av twittrarna svarade att beslutet var dåligt.

Hur gick då försäljningen? H&M ökade under juni sin försäljning med 7 procent i lokala valutor.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer