Hoppa till huvudinnehållet

Lär dig handla under rapportperiod – Med Ekka Lundin

Jag bjöd in daytradern Erik “Ekka” Lundin för att diskutera handel under rapportperiod. I detta klipp får du höra Ekkas personliga resonemang och strategi för att komma ut som en vinnare under rapportperiod.

Handla i rapportperiod

Varje kvartal är det dags för våra publika aktiebolag att delge kvartalsrapporter. Detta kan ofta innebära lite mer volatilitet hos enskilda bolag om resultaten är bättre eller sämre än förväntan.

En duktig rapporthandlare är någon som är snabb på att tolka informationen och har en tydliga förståelse för vad som gillas eller ogillas av marknaden. Ibland överraskar ett bolag positivt med ökad vinst, men ändå faller aktien på rapporten. Kanske hade marginalerna fallit vilket ger en osäkerhet för framtida vinstmöjligheter. Eller har vinsten drivits av ökade investeringar och därmed en ökad skuldbörda på balansräkningen. Det kan innebära dyra räntekostnader och amortering i framtiden.

Lyssna in på Ekkas sätt att hantera rapportperiod!

Är du själv en duktig rapporthandlare? Hur använder du rapportperioden i din handel? Få gärna igång diskussionen i kommentarsfältet. 

/Alexander Gustafsson

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer