Hoppa till huvudinnehållet

Rapportperiod och nya köpråd

Läs vad Affärsvärlden tycker om Wallenstam, Ørsted, Streamify, Absolent, Byggmax, Aros Bostad, SEB, Cloetta och Handicare. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15% rabatt på tjänsten.

WALLENSTAM

Solceller, vindkraftverk och gröna obligationer är tydliga inslag i fastighetsjätten Wallenstam som tycks ta miljöarbetet på allvar. Kan det också blåsa lite liv i aktien?

ØRSTED

Ørsted är en världsledare inom vindkraft och blev under 2020 utnämnt till världens mest hållbara bolag. “Kan världens mest hållbara bolag vara köpvärt?”, det är frågan vi försöker besvara.

STREAMIFY

Teknikbolaget Streamify steg kraftigt i sin börsdebut på Spotlight. Börsnoteringarna fortsätter med andra ord att vara heta under inledningen av 2021.

ABSOLENT

Luftreningsbolaget Absolent fortsätter att förvärva. Kan ESG och förvärv driva aktien efter ett svagt år eller osar det fullvärderat?

BYGGMAX

Byggmax rapporterar en explosionsartad tillväxt och vänder till vinst i det fjärde kvartalet. Frågan är hur mycket försäljning som har tagits av framtiden.

AROS BOSTAD

En gammal preferensaktie med 8,5% avkastning har bytts mot en ny som bara ger 7,5%. Varken den gamla eller den nya är särskilt lockande.

SEB

Utdelningsstopp i banksektorn har medfört att banken nu är rejält överkapitaliserad. Utöver den föreslagna utdelningen summerar vi överskottet till hela 30 miljarder kronor. Det motsvarar 14 kronor per aktie att skifta ut under de kommande åren.

Cloetta

Cloetta underpresterade redan före viruskrisen och har förstås inte hjälpts av den. Om inte 2021 blir året då lösviktsaffären vänder till det bättre kanske mer strukturella grepp krävs.

Handicare

Budet på 50 kr är okej men inte mer och speglar kanske inte fullt ut den fina turn-around som Handicare gjort. Men chanserna till en höjning är små.

Afv-portföljen

Det har varit enorma kursrusningar i amerikanska aktier som Gamestop. Portföljen fick en släng av haussen när Nokia blev raketaktie.

Se fredagens analyser på Affärsvärlden.se

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer