Hoppa till huvudinnehållet

Rapporthandel

Fyra gånger om året släpper våra noterade bolag sina kvartalsrapporter. Alla vi vet att det är en massiv informationsvåg som kommer in och det är både siffror och kommentarer som marknaden analyserar. Vi har alla varit med om att man tyckte att en rapport var bra, bolaget slog förväntningarna men ändå går aktier ner?! Som trader tycker jag det är viktigt att inte ha en stark bias, en åsikt, kring en aktie och det gäller speciellt under rapportsäsongen. En aktie som straffas kan straffas under flera dagar och veckor vilket gör att jag sällan försöker brukar gå emot rörelserna.

I klippet pratar jag och Alex också om de estimat som vi dagligen handlar på. Estimaten innehåller siffror på vad fonder, institutioner och andra aktörer som bevakar den specifika aktien och vad de tror om tillväxt, försäljning, resultat och mycket annat. Men som trader handlar jag aktierörelsen och som den lilla aktör som jag är så har jag ingen edge i att försöka gå emot och vända marknaden. Självklart går jag emot rörelser men det med tighta stoppar och bra riskhantering.

Rapporthandel är svårt men också riktigt roligt för oss traders. Volatiliteten och omsättning är på plats, det gillar vi! Det gäller också att vara påläst och vara utvilad inför den hektiska perioden.

Dessutom vill jag pitcha för Traders Club, en community där jag varje morgon går igenom information som jag tycker är intressant och jag analyserar kort vad jag tror kommer hända med den specifika marknaden under dagen. Det vill du inte missa! Ansöker till Traders Club gör du här!

Kör hårt!

/Ekka

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer