Hoppa till huvudinnehållet

Rapportfloden fortsätter

Läs vad Börsplus tycker om Addife, Byggmax, Beijer Electronics, Svedbergs, Swedbank, Dedicare, Nent Group, Lagercrantz, Indutrade, samt Micro Systemation. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Addlife

Förra veckan släppte Addlife räkenskaperna för årets första halvår. Den organiska tillväxten var fortsatt klen samtidigt som marginalerna sjunker. Här krävs förbättring framöver.

Byggmax

Bygghandelskedjan har varit på spåret för en vändning efter det urdåliga 2018 då vinsten rasade 30 procent och utdelningen ställdes in. Men den trenden bryts i halvårsrapporten.

Beijer Electronics

Det finns stor uppsida i Beijer Electronics aktie om bolaget kan realisera den potential ledningen tror det har. Vi vill gärna tro men halvårsrapporten sår tvivel.

Svedbergs

Det anrika badrumsinredningsföretaget har haft svårt att uppvisa organisk tillväxt senaste åren. Återvänder tillväxten så kan aktien bli en vinnare.

Swedbank

Halvårsrapporten är det inget större fel på särskilt som SHB kommer med svaga siffror. Börsen lägger dock fokus på att styrelsen snålar in på utdelningen.

Dedicare

Bemanningsbolaget har det fortsatt tufft med fallande intäkter och marginaler. Kommer den operativa vändningen så finns bra potential i aktien.

Nent Group

Aktien har varit pressad under våren av oro kring intäktstapp när nätspelbolagen inte längre pumpar på med TV-reklam som förr. Men effekten var begränsad samtidigt som Viaplay går starkt, visar halvårsrapporten. Är det läge att bli positiv till aktien?

Lagercrantz

Teknikkoncernen Lagercrantz har ett stabilt år i ryggen. Aktien är upp drygt 40 procent 2019. Finns mer uppgång att hämta?

Indutrade

Den avmattning som syns i siffrorna för andra kvartalet rubbar inte bilden av Indutrade som ett stabilt bolag. Men det gäller att förvärven fortsätter att bli lika lyckade som förr för att aktien ska förbli en vinnare.

Micro Systemation

Kriminalteknologibolaget Micro Systemation har de senaste åren investerat mycket i tillväxtsatsningar i form av utökad personalstyrka. Hitintills har satsningarna inte fått genomslag. Aktiemarknaden tvilar och aktien faller handlöst. Kanske för mycket?

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer