Hoppa till huvudinnehållet

Rapportflod och nya noteringar

Läs vad Affärsvärlden tycker om Ericsson, C-Rad, Autoliv, Bravida, Tele2, Easyfill, Embracer, Lipigon Pharmaceuticals, Nimbus, Christian Berner Tech Trade. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15% rabatt på tjänsten.

ERICSSON

Ericsson är inte alls en dyr aktie. I alla fall inte om man litar på att den fina lönsamhet som VD Börje Ekholm presenterade i bokslutet för 2020 är hållbar också på sikt. Vågar man det?

C-RAD

C-Rad avslutade 2020 starkt och orderboken är rekordhög. Mycket talar för att positioneringsprodukter inom strålterapi kan bli standard i vården.

AUTOLIV

Om den starka vinstutvecklingen under slutet av 2020 är något att gå efter ser framtiden bra ut för Autoliv. Det märks inte på aktiens värdering.

BRAVIDA

På en allt oroligare börs finns det några aktier som man kan köpa med gott samvete. Bravida är en sådan.

TELE2

Den svaga operativa utvecklingen ger få investerare råg i ryggen att köpa Tele2 en dag som denna. Men den låga värderingen borde kanske inspirera mer.

EASYFILL

Easyfill är en leverantör av smarta hyllsystem och har flera intressanta namn på kundlistan. Men det har inte räckt till för att skapa lönsamhet än. Kan bolaget accelerera tillväxten och vända till vinst?

EMBRACER

Lars Wingefors bygger vidare på sin spelkoncern med tre nya stora förvärv. Det ser ut som kvalitativa bolag och multipelarbitaget är fortfarande i spel.

LIPIGON PHARMACEUTICALS

Forskningsbolaget Lipigon söker en börsnotering och 50 Mkr i kapital till ett fas 1-projekt inom den sällsynta sjukdomen FCS. I bakgrunden lurar möjligheter på betydligt större marknader. Sista teckningsdag: 210209

NIMBUS

Motorbåtstillverkaren Nimbus går för högvarv. Börsnoteringen lär bli rejält övertecknad och 2021 bör bli ett kanonår. Frågan är hur hög värderingen kan bli givet den höga konjunkturkänsligheten. Sista teckningsdag: 210207

CHRISTIAN BERNER TECH TRADE

Ökat förvärvstempo och goda odds för bättre marginaler i år bör kunna lyfta den lågt värderade aktien.

Afv-portföljen

Portföljen steg knappt 5% under januari. Reddit-haussen i Nokia och bra rapporter från några större innehav bidrog starkt till det.

Se fredagens analyser på Affärsvärlden.se

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer