Hoppa till huvudinnehållet

Rapportflod och köpvärda aktier

Läs vad Affärsvärlden tycker om Kungsleden, Platzer, NCC, Loyal Solutions, Kambi, KnowIT, Spermosens, LeoVegas, Raysearch, Tessin-lån, Hemply Balance, Scandi Standard och Checkin. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Insiderkollen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Kungsleden

Kontorsbolaget har lanserat nya finansiella mål där ambitionen är att växa beståndet från dagens 42 till 55 miljarder kronor under 2025. Når bolaget det lär aktien bli en långsiktigt bra sparaktie.

Platzer

Göteborgsbaserade Platzer har stora projekt igång. Samtidigt växer staden. Det ger långsiktig potential trots frågetecknen kring kontorsmarknaden.

NCC

Den som gräver under ytan kan ana att byggbolagets marginaler sakta men säkert stärks även om det inte syns på koncernnivå.

Loyal Solutions

Danska Loyal Solutions ska noteras på First North och driver en plattform för lojalitetsprogram med en fin kundlista. Bolaget tror på rakettillväxt framöver. Det krävs givet värderingen. Sista teckningsdag: 210518

Kambi

Tillväxtmöjligheterna för sportboksleverantören Kambi är mycket goda i USA i takt med delstaternas regleringar. Väger det tyngre än kortsiktig osäkerhet?

KnowIT

Aktien hade tidigare rykte som en billig högutdelare och bolaget ett rykte som stabil maskin med sin stora offentlig kundbas. Men nu kanske KnowIT är på väg att bli en het serieförvärvare istället?

Spermosens

Spermosens, vars produkt ska ge bättre odds vid provrörsbefruktning, började nyligen handlas på Spotlight. Aktien steg cirka 35% i debuten.

LeoVegas

LeoVegas faller tungt på börsen efter en svag start på andra kvartalet. Den tyska marknaden är en bov i dramat. Framöver väntar tuffare jämförelsetal. Hur skall man se på bolagets förvärv av Expekt?

Raysearch

Det senaste året har varit turbulent för Raysearch. När viruskrisen klingar av borde investeringarna i sektorn öka rejält.

Tessin-lån

26 bostadsrätter ska byggas i Ljungskile, Uddevalla. 18 av enheterna är försålda. Moderbolaget som lämnar borgen är starkt men fastighetspanten är till stor del grundad på byggrätter. Platsar lånet i Tessin-portföljen?

Hemply Balance

Hemply Balance fick ett varmt mottagande under sin första handelsdag.

Scandi Standard

Att bolaget slutar använda “jämförelsestörande poster” som slasktratt för kostnader man inte vill ta ansvar för är positivt. Mindre bra är att dubbla sjukdomar just nu slår mot bolaget när effekterna av covid dröjer kvar samtidigt som ett nytt utbrott av fågelinfluensa tynger siffrorna.

Checkin Group

Checkin.com har utvecklat teknik som ser till att nätbolag inte förlorar kunder på krångliga registreringar. Bolaget är i tidig fas men den fina tillväxten lovar gott. Sista teckningsdag: 210512

Afv-portföljen

Flera bra rapporter och ett bud gjorde april till en fin månad för portföljen.

Insiderkollen

Insynspersoner i de svenska börsbolagen är heta på köpknappen. Efter Q1-rapporterna har insynsköp i bland annat SKF, Collector och Bilia rapporterats in. Men däremot börjar insiders i flera av börsens kursrusare ta hem vinst.

Råduppföljning

Köprådet i Beijer Alma blev bra. Aktien fanns med i Afv-portföljen under en period ifjol. Bland omgångens övriga bolag stack Instalco ut som visade bra motståndskraft mot covid-19 och har gjort en hel del förvärv.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
nira shalom
nira shalom
2021-06-06 19:32

Hej, jag är NIRA SHALOM, jag är här ute för att sprida de goda nyheterna till hela världen om hur jag fick tillbaka min ex-kärlek. Jag blev galen när min kärlek lämnade mig för en annan tjej förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för Baba Wale da Wiseman, den stora budbäraren, berättade jag mitt problem för Baba Wale om hur min ex-kärlek lämnade mig och hur jag behövde få jobb i ett mycket stort företag. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe där jag kommer att få mitt hjärtebegär utan… Läs mer »