Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 170 – Rapporter, kapitalförsäkring och tvångsbindning av bolån.

#Sparpodden ep. 170, I veckans pod får vi en efterlängtad comeback när Eva är tillbaka. Eva tycker vi pratar alldeles för mycket ISK i podden och slår ett slag för kapitalförsäkring. SEB har fått ny vd, SHB gör en stor kreditförlust och finansinspektionen vill tvångsbinda våra bolån. Detta och mycket mer i veckans pod!

Lyssnarfrågor

Hur går det till när en aktie blir handelsstoppad?              

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

 

 

 

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2017-02-13 10:35

Hej Sparpodden, Min mamma har nyligen blivit pensionär sålt sin villa och flyttat till en hyresrätt. Det har gjort att hon har en del pengar över att placera. Hennes (stor) bank föreslog att de ta hand om det mot en ganska kraftig avgift. Det var hon inte så sugen på, så hon frågade mig om inte jag kunde ge henne ett förslag på vad hon skulle investera i istället. Så jag gjorde ett förslag och skrev en liten app för att göra det enkelt. Så till frågan, ser det här ut som en vettig portfölj? Här är några punkter för… Läs mer »

Anonym
Anonym
2017-02-13 20:25

Hej Jocke, tack för en bra pod (tack även Peter:-)). Jag skulle verkligen uppskatta om du/ni kan fundera över min frågeställning nedan och säga hur ni skulle gjort i min situation. Min pappa är I 60:års åldern och kommer förmodligen att gå i pension vid 65. Min pappa har ca 200000 i privat pensionssparande och han kommer förmodligen att behöva börja ta ut någon tusenlapp per månad redan från pensionsstart då hans övriga pension inte kommer att bli så stor. Han sparar ett litet belopp varje månad men har ej möjlighet till stort sparande då han är långtidssjukskriven. Jag själv… Läs mer »