Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 119 – Räntesänkning och jakten på den riskfria räntan

#Sparpodden Avsnitt 119. Ber om ursäkt att blogginlägget kommer ut en dag för sent men i går var det full fart med Nordnet Live! I veckans pod pratar jag och Peter en hel del räntor, Riksbanken sänkte räntan ännu en gång, är det vettigt? Har riskbanken en möjlighet att påverka inflationen. Hur påverkas vi som privatpersoner, driver jakten på ränta oss för långt ut på riskskalan? Vi pratar Preferensaktier och företagsobligationer mm

Självklart blir det en hel del lyssnarfrågor också!

Lyssnarfrågor                        

Veckans lyssnarfrågor: Har vi en historisk hög direktavkstning på börsen nu? Vad tycker vi om preferensaktier? Och vad händer med mina aktier om banken eller landet går under?

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

 

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-02-18 22:18

Hur man får sin partner att gilla att spara. Hur man får till en billig semester.

Anonym
Anonym
2016-02-19 15:37

Hej! Jag är en kille som nyss fyllt 20 år, och vet inte vad jag ska göra med de fondpengar jag fick när jag fyllde 18 som ligger i Handelsbanken Balans 50 kapitalet är ca 100 000, jag börjar få upp större intresse för sparande och ekonomi och har som tanke att sälja av allt i denna fond och investera i andra fonder samt aktier. Jag har arbete som elektrikerlärling så har fast inkomst, har just nu ett månadssparande på ca 3000 och utöver det små investeringar i aktier mest i investment bolag. Har även ett sparkonto med ca 70… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-02-20 19:22

Jag uppskattar ärliga människor, som säger när de inte vet något, istället för att babbla på med okunskap i största allmänhet. Någon frågade er om Akelius Pref varpå ni började babbla helt osämmanhängande om Akelius som person (lögner) och att de köper lägenheter i sunkiga områden med hög risk. Allvarligt, skämtar ni eller har ni noll kunskap om allt ni pratar om? Akelius är förmodligen den preff som har lägst risk på den svenska marknaden. Bolaget är avsevärt mer internationellt diversifierat än alla de svenska småpluttarna till fastighetsbolag. Balansräkningen är starkare och de siktar på att uppgradera till investmentgrade.

Anonym
Anonym
2016-02-22 17:26

Hej,
Tack för ett grymt avsnitt!
Kan ni inte göra en tidsagenda som visar när och vilka frågor som diskuteras?

Anonym
Anonym
2016-02-23 06:38

Studerar nu ekonomisk historia och funderar på att studera vidare inom ekonomiämnet. Om man vill jobba inom finansvärlden bör man fördjupa sig innom nationalekonomi eller finnas? Fördelar och nackdelar?