“Sparpodden 158 – Ränta, laxar och råttan

#Sparpodden 158 Peter och jag är tillbaka och vi pratar förstås om efterdyningarna av det amerikanska presidentvalet.
Är det Trump som ska få räntan att börja stiga? En hel del talar för det. Hur påverkar det i sådana fall våra investeringar?  Obligationsfonder, preferensaktier och fastighetsbolag mm.
Vi pratar även om Intrum Justitia och Lindorff och om en ny lista på börsen, om en allt dyrare lax och mycket annat.

Lyssnarfrågor                           

Varför är Rottneros så lågt värderat, Intrum Justitia och Lindorff mm

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Joakim Bornold
Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-11-16 18:51

Ciao! Tack för en bra pod! Vore kul om ni tog upp Lendify (och ev liknande företag) i nästa pod, ur perspektivet hur de är som investering. Har noterat att de gör rejält med reklam i diverse ekonomi-poddar, men jag har svårt att bedöma hur pass riskabel investering det är att låna ut pengar via dem.
Tack på förhand!
Glasnost

Anonym
Anonym
2016-11-19 12:48

Hej !
Det sägs ju att företagen återinvesterar en del av vinsten i bolaget (eller kanske rättare sagt en del av det fria kassaflödet). Vad är detta för typ av investering, det jag kan inte riktigt förstår är vad företaget konkret gör med dessa pengar. Det finns ju redan poster i resultaträkningen som heter investeringar. Vad skiljer dessa olika “investeringar” åt och varför tas inte alla investeringar i resultaträkningen ?

mvh G

Anonym
Anonym
2016-11-20 19:37

Tja,

Skulle vilja höra er resonera kring den starka dollarn mot svenska kronan, är det en hållbar nivå? och om jag tror på en starkare krona mot dollarn framöver, hur kan jag betta på detta på bästa sätt?
Keep up the good work!