Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 128 – Q1, bolån och stökigt i regeringen

#Sparpodden ep 128. I veckans pod är styrkorna samlade igen! Det var ett tag sen både Jag, Peter och Eva körde tillsammans men den här veckan gick det att få till. Det blir prat om Kaplan och stök i svensk politik. Nordnet lanserar Bolån och vi pratar förstås lite om vad man ska förvänta sig inför Q1 rapporterna. Plus mycket mycket mer.

Självklart blir det lyssnarfrågor också!

Lyssnarfrågor                        

Vi plockar förstås upp lite frågor också, bl.a. hur man skall kunna hålla ihop arvtagarna för att kunna driva vidare ett fritidshus tillsammans, är stiftelse lösningen?

Vad händer med mina tillgångar och skulder om en bank går i konkurs?

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

 

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-04-20 21:06

Hej Sparpodden gänget! Har en fråga gällande tjänstepension. Byter i veckan arbetsgivare och har för närvarande Danica med allt innehav i en indexfond, låg avgift på den och framförallt inga ytterligare avgifter. Hos min nya arbetsgivare har man en förmedlare som opartiskt representerar flera olika aktörer. (Max Mathisen, men kanske inte behöver nämna det) Om jag vill välja Danica erbjuds samma fondutbud, men nu med en 0,5% på kapital avgift + 180kr per år i kostnad. Jag har möjlighet till några andra aktörer men de extra avgifterna kvarstår i ungefär samma prisgrad. Är det bara jag som levt i en… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-04-22 18:11

Hej!

I avsnittet tog ni upp en fråga om förväntad avkastning under olika tidsperioder. Hur ser ni på den frågan om ni dessutom slänger in en hävstång? Exempelvis nordnets knockoutlån. Tänker mig en vettig sparare som månadssparar i typ indexfonder, och har en sparhorizont på 15 år eller mer. Bör man ha en hävstång? Vad är rimlig nivå på total belåning?

Tack på förhand, och tack för en grym podcast!

Anonym
Anonym
2016-04-24 11:47

Hej,

Fick hem ett brev från Kåpan Pensioner. Har via något sommarjobb fått en Kåpan Tjänstepension med ett värde på ca 535kr. Värdeförändringen för 2015 var 16 kr, avgift på 12 kr, avkastningsskatt på 1 kr. Min pension ökade alltså med 3 kr, eller 0,56%. Det här kommer ju inte vara värt något alls när jag går i pension. Vad kan man göra? Vad jag kan se så kan jag inte flytta pensionen. Rätt uselt..

Tack för en bra podd!

Anonym
Anonym
2016-05-11 20:47

Jolof