Är det Värt att Investera i E-Cigg och Blöjor? – Aktiesnack med Börsplus #19

I detta avsnitt av Aktiesnack med Börsplus får vi spännande analyser av Nolato och Essity. Häng med!

Nolato:

Plastunderleverantören Nolatos kontrakt inom e-cigaretter med British American Tobacco är en riktig succé som snabbt blivit ett av de större intäktsbenen i bolaget. Knäckfrågan är om relationen är värd mer än de dryga 5 miljarder kronor som tros krävs för att motivera aktiekursen.

Nolato beskriver sig som en ”avancerad partner inom utveckling och produktion av polymera produkter”. Lite förenklat handlar det om tillverkning av plastkomponenter och plastprodukter.

Rörelsemarginalen har ökat något över tid då Nolato successivt strävat bort från ren kontraktstillverkning och gått mer mot att designa kundanpassade lösningar för specifika tillverkningsproblem. Det medger bättre lönsamhet och i dag ligger rörelsemarginalen (Ebita) kring 11-12 procent. Läs mer här

Essity:

Hygienkoncernen Essity drar i nödbromsen när kraftigt stigande råvarukostnader och högre energipriser nu tvingar fram nedskärningar. Det lär tynga årets resultat även om förutsättningarna ser bättre ut längre fram.

Essity kom i dag med en mindre vinstvarning med meddelandet att man introducerar ett långsiktigt kostnadsbesparingsprogram om 800 Mkr som syftar till att stärka den långsiktiga lönsamheten. Programmet kommer bland annat att inkludera personalneddragningar och minskade kostnader för projekt, konsulter och resor.

Bakgrunden är att kostnaderna för pappersmassa, oljebaserade råvaror och energi har skenat rejält senaste året vilket sätter press på Essity. Störst är effekten inom Consumer Tissue som verkar på den mest prispressade och svårbearbetade marknaden. Läs mer här

Visste du att du som Nordnetkund kan prenumerera på analyser från SvD Börsplus till rabatterat pris? Dessutom får du just nu första månaden gratis! Läs mer här

Hälsningar,

Bornold & Benson

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer