Hoppa till huvudinnehållet

Private Banking Live – Maxa utdelningssäsongen

I senaste Private Banking Live så reflekterade vi över utdelningssäsongen för Q4 2019 och därmed helåret 2019. Den övergripande känslan är att börsens bolag har haft ett starkt år bakom sig även i resultaträkningen och inte bara aktiekursmässigt.

Spaningen är att Q1 2020 kommer att bli ett jobbigare kvartal för de noterade bolagen. Dels var Q1 2019 starkt efter att ha precis lämnat 2018 bakom sig och nu med coronavirusets effekt på bolagens produktion och att den totala konsumtionen har avsvalnat något.

Återhämtning i bankerna

Storbankerna var i fokus under fjolåret efter penningtvättsskandaler och fallande aktiekurser som en följd. Många privatinvesterare ökade på i bankaktier och så här i efterhand var det rätt beslutat. Aktiekurserna har börjat återhämta sig men fram för allt så var rapporterna starka. Bankerna har god lönsamhet och en bra tillväxt på intäkterna för senaste året.

Utdelningssäsongen

Det är som bekant också dags för utdelningssäsong snart och efter senaste tidens kursfall finns det nu ännu lite attraktivare direktavkastning på våra svenska storbolag. Totalt ska ca 249 miljarder delas ut. Det är en minskning från fjolåret men fortfarande en otroligt stor summa pengar som aktieägarna får ta del av. Minskningen är till stor del att storbankerna har sänkt eller behållit utdelningen.

/Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer