Hoppa till huvudinnehållet

Preferensaktier och småbolagsfokus

Läs vad Affärsvärlden tycker om NCC, Amasten Pref, Heimstaden Pref, Qliro Group, ScandiDos, Energy Save, Blick Global Group, LifeClean, Organoclick och GPX Medical. Vi bjuder också på nyheter kring Affärsvärldens portfölj och ett nytt poddavsnitt. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15% rabatt på tjänsten.

NCC

Byggjätten NCC har kämpat i flera år med att vända den trista den utvecklingen. Något omedelbart uppsving verkar dröja ytterligare.

Amasten Pref

Fastighetsbolaget har genomgått en transformation som gått lite under radarn och på flera olika sätt sänkt risken i bolagets preferensaktie.

Heimstaden Pref

Heimstaden Pref handlas till 5,4% direktavkastning. Men den som har koll på preferensaktiens villkor ser snabbt att avkastningen under kommande år lär bli bra mycket lägre än så.

Qliro Group

Qliro Group handlas sedan igår utan rätten till finanslådan Qliro AB. Till dagens värdering är aktien endast intressant för de som tror att konkurrenshotet från Amazon är överdrivet.

ScandiDos

Tillväxten har varit en stor besvikelse för medicinteknikbolaget ScandiDos de senaste åren. Kan bolagets nya VD Gustaf Piehl få ordning på tillväxten? Trenden med färre behandlingstillfällen och starkare stråldoser, som i sin tur kräver högre precision, borde gynna ScandiDos på sikt.

Energy Save

Det nynoterade värmepumpsbolaget Energy Save prissätts kring teckningskursen när handeln med aktien idag startade. Detta trots att erbjudandet övertecknades kraftigt.

Blick Global Group

Efter en misslyckad satsning på nätspel har Blick Global Group ställt om till att erbjuda marknadsföringstjänster inom samma bransch. Nysatsningen har lovande inslag men också risker.

LifeClean

LifeClean ligger bakom ett desinfektionsmedel med samma namn. Intresset inför noteringen av bolaget var stort men handelsdebuten lite matt.

Organoclick

Organoclicks teknologi kan ersätta giftiga kemikalier som används för tryckimpregnering av virke. Bolaget har även en satsning på bindemedel som kan ersätta plaster. Organoclick har potential att bli en favoritaktie hos förvaltare med hållbarhetsfokus.

GPX Medical

GPX Medical, som utvecklar teknik för övervakning av lungorna hos nyfödda barn, steg i sin premiärhandel på First North.

Afv-portföljen

September blev den sjätte månaden i rad med börsuppgång. Index steg drygt 4%, portföljen lite mindre. Nu tar vi hem vinsten i vår bästa aktie.

Nytt avsnitt av podden Afv Analys

Budveckor på börsen med i snitt ett bud i veckan! Daniel Zetterberg och Daniel Svensson går igenom möjliga ägarskiften hos HiQ, Engelska Skolan, Bredband2 och A3, Gunnebo, Catena Media och Better Collective samt E-Work. Dessutom IPO-guiden – vad händer på börsnoteringsfronten?

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer