Hoppa till huvudinnehållet

Positivt säsongsmönster framöver

Detta inlägg är marknadsföring.

Uppgången senaste veckorna hos OMXS30 har kroknat något och senaste dagarna har vi fått en välbehövlig konsolidering. Jag räknar dock med att uppgången kan fortsätta redan kommande vecka baserat på det historiska genomsnittliga utfallet.

Trots att index är kortsiktigt överköpt och det är en bit ned till några synliga stödnivåer i tex Fishnet-indikatorn behöver det inte innebär att börsen vänder ned på allvar. De senaste 18 åren har kommande vecka tex varit stigande i inte mindre än 77% av fallen enligt Predictive Average-indikatorn i Autotrader. Det gäller även kommande kvartal och halvår. Det är endast på två veckors sikt som utfallet varit något svagare med 61% andel stigande år. Snittuppgången har också varit stark med +2,79% kommande kvartal och +6% kommande 6 månader.

Även volatiliteten har fortsatt falla vilket alltid är ett gott styrketecken eftersom i princip alla former av marknadsoro brukar synas i dag-till-dag-volatiliteten.Ikorthet ser jag inga tekniska anledningar att börsuppgången inte skulle kunna fortsätta.

Rikard NilssonPartner
Utgivare av Autostocks analysplattform Autotrader

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer