Portföljslaget veckorapport v.8

I Portföljslaget tävlar 12 börsgrupper från svenska universitet i en investeringskamp där vinnaren kammar hem det slutgiltiga värdet av sin aktiedepå. Varje skola har fått 10 000 kr att förvalta, och vinnaren är den som nått högst avkastning i kombination med skickligast strategi vid tävlingens slut, den 23 maj 2018.

Placeringen denna vecka är som följer:

  1. HHUS Hedge 11,78 %
  2. Börsgruppen Linköping  9.67 %
  3. Börsgruppen EHVS 4,65 %

Denna veckan pratar vi med Börsgruppen Linköping, som håller sig starkt och stadigt på sin andraplats även denna veckan.

Hej Natasha! Vilka är ni?
Börsgruppen är den största studentföreningen på Linköpings Universitet med cirka 4000 medlemmar. Börsgruppens syfte är att arrangera intressanta och lärorika evenemang tillsammans med näringslivet för att väcka och utveckla studenternas intresse för finans. Aktie- och Excelutbildningar, rekryteringsresor till Stockholm, London Banking week och podcasten Vargen i Valla är några utav våra många specialiteter.

När och varför startades er organisation?
Föreningen skapades vid millennieskiftet, och lever än i dag, i nära symbios mellan finansintresserade studenter och universitetets olika institutioner. Visionen med vad som kom att kallas Börsgruppen var att skapa en förening där finansintresserade studenter kunde träffas för att utbyta tankar och erfarenheter.

Varför ville ni delta i tävlingen Portföljslaget?
Med vårt engagemang i Portföljslaget hoppas vi på att kunna inspirera studenter för att intressera sig av sparande, finans och Börsgrupper runt om i Sverige. Att ha en gemensam portfölj för Börsgruppen skapar även gemenskap och vi ansåg att det skulle vara spännande att följa de andra börsgrupperna i deras förvaltning.

Hur tänker ni kring strategi i tävlingen?
Förvaltningens mål är att uppnå en hög avkastning med ett långsiktigt investerarperspektiv.

Vi väljer bolag som har en kombination av hög tillväxt och vinst, samt att det finns en förbättrad inställning till värdepapperna i marknaden. Det är viktigt att det finns en stor spridning mellan olika branscher för att erhålla en diversifiering.

Vilka är era största konkurrenter?
Günther Mårder & Joakim Bornold!

Tack Natasha!

Glöm inte att följa Börsgruppen Linköping och de andra lagen i realtid på Shareville.

/Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer