Hoppa till huvudinnehållet

Portföljslaget veckorapport v. 51

I Portföljslaget tävlar 12 börsgrupper från svenska universitet i en investeringskamp där vinnaren kammar hem det slutgiltiga värdet av sin aktiedepå. Varje skola har fått 10 000 kr att förvalta, och vinnaren är den som nått högst avkastning i kombination med skickligast strategi vid tävlingens slut, den 23 maj 2018.

Det börjar närma sig jul och lagen kämpar på med sina portföljer. Denna vecka ligger HHUS Hedge i topp med en avkastning på 3,56 %, följt av SÖFRE Finans och Handels Capital Management. För att se hur det gått för de andra lagen, besök tävlingens landningssida.

Idag har vi fått nöjet att intervjua Luleå Capital Management och deras lagledare Sebastian!

Hej! Vilka är Luleå Capital Management?

Kort sagt, så är vi är nio stycken personer där alla brinner för kapitalförvaltning som tillsammans utgör Luleå Capital Management. Vill man däremot utveckla svaret lite mer, vill vi främja studenters intresse inom värdepappershandel. Detta gör vi genom att skapa event och förvalta en del av vår sektions likvida medel.

När och varför startades eran börsgrupp?

Vår börsgrupp är förmodligen den yngsta i Portföljslaget och vi har endast funnits sedan 29 november 2016, men idén ”Luleå Capital Management” kläcktes några månader tidigare.

Jag och Anton som tillsammans grundade Luleå Capital Management, kände att något saknades här uppe i norr. Det var pricken över i:et som saknades. Till slut kom vi in på spåret om vad sparande har att erbjuda och jag fick chansen till att berätta om mina bravader vid Handelshögskolan i Göteborg. Bravader kanske är att ta i, men jag hade däremot ett givande halvår av både intressanta studier och ett festligt studentliv. Inspirationskällan är alltså Handels Capital Management, men dessvärre skickade jag aldrig in min ansökan till att bli en del av HCM. Men tack vare HCM finner vi idag Luleå Capital Management i norra Sverige.

Jag skulle däremot även vilja rikta ett stort tack till Handels Capital Management för all hjälp och nyttig information de har bistått oss med.

Varför ville ni delta i tävlingen Portföljslaget?

En tävling kan väl aldrig slå fel, antingen får man vinna eller försvinna! Skämt åsido, vi såg det som ett ypperligt tillfälle till att testa vad vi går för rent krasst. Samtidigt som vi får möjlighet till att mäta oss mot andra likasinnade och inte enbart index.

Riktigt bra initiativ av er på Nordnet att skapa tävlingen Portföljslaget, det uppskattas verkligen och förhoppningsvis får fler upp ögonen för aktiemarknaden!

Hur tänker ni kring strategi i tävlingen?

Långsiktigt och ibland kanske längre än vad tävlingen sträcker sig, vilket kan missgynna oss till viss del. Vi ser även att en god diversifiering gynnar oss för att sprida riskerna och därmed rikta in oss på ett flertal olika branscher. En viss del av våra innehav ska även specifikt kopplas till råvaror för att ge oss en ”edge”.

Vilka är era största konkurrenter?

Handels Capital Management utan tvekan, alltid kul att besegra min hemstad Göteborg! Dock får HCM passa sig för att lillebror är här för att ta över!

Nästa vecka tar rapporteringen en paus men vi ses återigen 2018! Glöm inte att följa lagen på Shareville.

/Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer