Portföljslaget veckorapport v.5

I Portföljslaget tävlar 12 börsgrupper från svenska universitet i en investeringskamp där vinnaren kammar hem det slutgiltiga värdet av sin aktiedepå. Varje skola har fått 10 000 kr att förvalta, och vinnaren är den som nått högst avkastning i kombination med skickligast strategi vid tävlingens slut, den 23 maj 2018.

Placeringen denna vecka är som följer:

  1. HHUS Hedge 12,16 %
  2. Börsgruppen Linköping  8,25 %
  3. Chalmers Börssällskap 8,08 %

Vi tar oss ett snack med I Capital Management från KTH denna veckan.

Hej Theodor! Vilka är ni?

Vi är ICM vilket är en nämnd för de som studerar Industriell Ekonomi vid KTH och är intresserade av sparande, investeringar och kapitalförvaltning.

När och varför startades er organisation?

Verksamheten startade för några år sedan av ett gäng engagerade studenter och nu fortsätter vi att utveckla det arbetet.

Varför ville ni delta i tävlingen Portföljslaget?

Det är alltid roligt att studera hur andra investerar och tack vare Portföljslaget kan vi följa andra investerare som befinner sig i samma situation som vi.

Hur tänker ni kring strategi i tävlingen?

Vi har valt att ha en ganska försiktig syn på våra investeringar och har för tillfället en del likvida medel i depån då vi vill minska exponeringsrisken. När vi har valt bolag har vi försökt få en stor spridning genom att välja vitt skilda branscher såsom verkstad, råvaror och e-handel. Ett utmärkt sätt att enkelt få denna spridning är via investmentbolag vilket vi har gjort.

Vilka är era största konkurrenter?

Charmen med börsen är att allt kan hända och därför ser vi med stor respekt på alla våra konkurrenter i tävlingen och jag tror att allas portföljer har möjligheten att vinna tävlingen.

Tack Carl!

/Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2018-02-02 19:28

Kul! Lycka till i tävlingen, låt bäste man (eller kvinna) vinna 😉