Hoppa till huvudinnehållet

Portföljslaget veckorapport v.49

I Portföljslaget tävlar 12 börsgrupper från svenska universitet i en investeringskamp där vinnaren kammar hem det slutgiltiga värdet av sin aktiedepå. Varje skola har fått 10 000 kr att förvalta, och vinnaren är den som nått högst avkastning i kombination med skickligast strategi vid tävlingens slut, den 23 maj 2018.

Det har varit en tuff vecka för våra tävlande och samtliga lag ligger denna vecka på minus i sin långsiktiga avkastning. Börsen visar sig inte från sin bästa sida men samtidigt kan detta vara ett ypperligt tillfälle att handla fonder och aktier till reapris. Oavsett vad så har vi en topplista även denna veckan där HHUS Stockbroker från Umeå ligger i topp.

Som tidigare beskrivet är syftet med tävlingen att inspirera fler att komma igång med sitt sparande. På Nordnet har vi något för alla, oavsett hur mycket kunskap du har eller hur mycket tid du vill lägga ner.

Är du helt färsk på investeringar och vill lära dig mer? Då har vi både vår kom-igång-sida med vägledning kring nykundsprocessen samt Nordnetskolan med pedagogiska lektioner om allt du kan tänkas behöva veta.

Vill du fördjupa dina kunskaper genom att diskutera med och inspireras av andra? Besök vårt sociala investeringsnätverk Shareville som idag har över 170 000 användare. Där kan du bland annat följa de tävlande i portföljslaget och se vilka aktier och fonder som är allra mest populära just nu.

Vill du bli först med de senaste börsnyheterna? Prenumerera på vårt veckobrev som skickas ut varje måndag morgon.

Eller kanske är du en av dem som vill se dina pengar växa men helt enkelt saknar tiden att lägga på det? Då ska du testa vår nya investeringsrobot Robosave.

Vi hörs igen nästa vecka!

/Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer