Portföljslaget veckorapport v.4

I Portföljslaget tävlar 12 börsgrupper från svenska universitet i en investeringskamp där vinnaren kammar hem det slutgiltiga värdet av sin aktiedepå. Varje skola har fått 10 000 kr att förvalta, och vinnaren är den som nått högst avkastning i kombination med skickligast strategi vid tävlingens slut, den 23 maj 2018.

Idag ligger HHUS Hedge i toppen följt av Chalmers Börssällskap och Linc Lund. Se alla tävlanden och deras resultat här.

Idag tar vi oss ett snack med Finansutskottet Sesam från Örebro!

Hej Carl! Vilka är ni?

Vi är Sesams finansutskott, det innebär att vi ligger under Kårsektionen Sesam på Örebro universitet. Själva är vi ett större gäng som alla gillar finans och dess olika egenheter, allt ifrån trading till fundamental analys osv.

När och varför startades er organisation?

Vår organisation eller vårt utskott skapades 2000 och var då en separat organisation vid namn Finansinfo. Efter en vis tid så skedde ett namnskifte och vi förflyttade oss även därefter till att arbeta under kårsektionen Sesam. Målet var och har alltid vara att utbilda och intressera studenter för finans och vad det innebär, inte bara personlig nivå utan även mer generellt.

Varför ville ni delta i tävlingen Portföljslaget?

Vi tyckte det verkade vara roligt att vara med i portföljslaget då vi samarbetat med Nordnet vid ett flertal tillfällen tidigare. Det är alltid roligt att få vara med i en tävling, precis som att vi har vår egna aktietävling Game of Stocks under våren. Utöver det är det såklart för att kunna utveckla oss själva och jämföra med andra liknande organisationer för att se skillnaderna i tankebanor och strategier.

Hur tänker ni kring strategi i tävlingen?

Vår strategi är långsiktig men även flexibel då vi har möjligheten att göra kortsiktiga beslut och val av aktier. Långsiktigheten har legat i ett bra stabilt bolag, med några mindre eller medelstora bolag.

Vilka är era största konkurrenter?

Utan att nämna några namn så är det alltid personerna ovanför oss, då det alltid visar sig att man skulle ha kunnat göra bättre val.

Tack Carl!

/Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer