Portföljslaget veckorapport v. 3

I Portföljslaget tävlar 12 börsgrupper från svenska universitet i en investeringskamp där vinnaren kammar hem det slutgiltiga värdet av sin aktiedepå. Varje skola har fått 10 000 kr att förvalta, och vinnaren är den som nått högst avkastning i kombination med skickligast strategi vid tävlingens slut, den 23 maj 2018.

Resultatet står sig återigen från förra veckan, och avkastningen hos samtliga tävlande börjar visa fina siffror.

Idag träffar vi ingen mindre än den nuvarande ledaren, Chalmers Börssällskap, för en djupare inblick i hur de resonerar.

Hej! Vilka är Chalmers Börssällskap?

Föreningen Chalmers Börssällskap är Chalmers största förening och jobbar främst med att erbjuda intressanta föreläsningar med några av Sverige ledande profiler. Vi i investerargruppen är inte direkt knutna till Chalmers börssällskap utan snarare ett gäng med stort intresse för aktiemarknaden som pluggar Industriell Ekonomi, Teknisk matematik samt Maskinteknik på Chalmers.

När och varför startades er organisation?

CBS startades 1993 med syftet att sprida intresse om företagande och ekonomi.

Varför ville ni delta i tävlingen Portföljslaget?

Det fanns intresse från ett flertal studenter vilket gjorde det ganska självklart. Jag (Edvin) ville hitta likasinnade och vi i gruppen har haft många trevliga lunchdiskussioner de senaste veckorna.

Hur tänker ni kring strategi i tävlingen?

Samtliga deltagare i investerargruppen är överens om att investera med hög risk. Många av oss har förvaltat våra privata portföljer på liknande sätt under de senaste åren med goda resultat och vi anser att det blir mycket intensivare och roligare diskussioner när man vet att det kan gå käpprätt åt skogen vid felaktiga beslut.

Vilka är era största konkurrenter?

Våra största konkurrenter är oss själva och dom beslut vi tar. Det finns en hel del fina portföljer i portföljslaget som kan generera ok avkastning till låg risk, kul för dom men det är inte riktigt så vi jobbar. Vi tävlar ju lite i en egen liga där våra beslut är direkt avgörande för hela portföljen eller stora delar av den.

Som Chalmers Börssällskap själva påpekar väljer de alltså att emot vårt starka råd kring att investera brett och risktänkande, vilket kan få stora konsekvenser för portföljens framgång. Oavsett vad ska det ska bli spännande att följa dem fortsatt i tävlingen.

Vi hörs igen nästa vecka!

/Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer