Portföljslaget veckorapport v.2

I Portföljslaget tävlar 12 börsgrupper från svenska universitet i en investeringskamp där vinnaren kammar hem det slutgiltiga värdet av sin aktiedepå. Varje skola har fått 10 000 kr att förvalta, och vinnaren är den som nått högst avkastning i kombination med skickligast strategi vid tävlingens slut, den 23 maj 2018.

Resultatet står sig från förra veckan men denna veckan tar vi ett snack med SÖFRE Finans från Södertörns högskola.

Hej Gabriella! Vilka är SÖFRE Finans?

SÖFREs Finanssällskap finns till för att hjälpa studenterna på Södertörns högskola med att spara och investera sina pengar under studietiden på bästa möjliga och roliga sätt.

När och varför startades organisationen?

Organisationen startades 2015 för att fungera som en mötesplats där studenterna kan utbyta kunskap.

Finanssällskapet ordnar event som exempelvis studiebesök, utbildningar och föreläsning med inriktning på olika teman inom finansbranchen.

Varför ville ni delta i tävlingen Portföljslaget?

Vi ville delta i Portföljslaget eftersom vi anser att det är en självklarhet att vi från Södertörns högskola skall vara med och tävla och visa upp våra kunskaper inom ämnet.

Hur tänker ni kring strategi i tävlingen?

Vår grundtanke är att investera i ett få antal bolag i flera olika marknader. Detta för att sprida ut risken, i fall att en marknad påverkas negativt av något händelseförlopp i omvärlden. Tanken är att antalet bolag ska ligga mellan fem till sju stycken, där vi sprider mellan att investera i företag med låg och hög risk. Detta är för att kunna då in på djupet i de bolag som vi väljer, istället för att välja flera och inte känna till så mycket om dem. Vi kommer sätta upp tydliga tider då vi vill sälja eller köpa bolag. Annars blir det ofta så att man väntar för länge och säljer/köper vid fel tillfälle.

Vilka är era största konkurrenter?

Vi anser inte att någon skola är en större konkurrent än någon annan. Vi fokuserar på vår egen kunskap och ser alla skolor som lika utmanande :).

Tack Gabriella!

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer