Hoppa till huvudinnehållet

Portföljslaget veckorapport v.16

I Portföljslaget tävlar 12 börsgrupper från svenska universitet i en investeringskamp där vinnaren kammar hem det slutgiltiga värdet av sin aktiedepå. Varje skola har fått 10 000 kr att förvalta, och vinnaren är den som nått högst avkastning i kombination med skickligast strategi vid tävlingens slut, den 23 maj 2018.

Placeringen denna vecka är som följer:

  1. HHUS Hedge +26,01 %
  2. Börsgruppen Linköping  +11,54 %
  3. Börsgruppen Växjö +7,29 %

Idag får vi lära känna norrländska HHUS Hedge, som genom hela tävlingen hållit sig i toppen gällande hög avkastning.

Hej Oskar! Vilka är ni?

3 killar, en skåning och två från umeå som studerar IBP på umeå universitet vars alla tre har ett stort intresse för finansiella marknader och investeringar.

När och varför startade eran organisation?

Vi startade vår grupp i höstas eftersom vi ville delta i portföljslaget.

Varför ville ni delta i tävlingen Portföljslaget?

Vi lockades av upplägget för tävlingen som verkade seriöst arrangerat. Och för att vi ville se hur väl vi kunde mäta oss mot de andra tävlande.

Hur tänker ni angående strategi i tävlingen?

Vi jobbar med 4-5 olika innehav när fullt investerade som diversifieras efter olika sektorer och listor. Vi letar efter aktier som tekniskt har en tydlig positiv trend/momentum i kontext till fundamental utveckling. Samt bolag med eventuella fundamentala triggers.

Vem är er största konkurrent?

Största konkurrenterna måste nog va de övriga norrländska deltagarna, Luleå och HHUS stockbrokers som är med och slåss om norrlandstiteln!

Spännande och lycka till fortsatt!

Det börjar dra ihop sig och det är nu endast en månad kvar av tävlingen. Vilket av alla lagen tror du kommer ta hem titeln som skolmästare? Kommentera nedan!

/Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer