Hoppa till huvudinnehållet

Portföljslaget veckorapport v.14

I Portföljslaget tävlar 12 börsgrupper från svenska universitet i en investeringskamp där vinnaren kammar hem det slutgiltiga värdet av sin aktiedepå. Varje skola har fått 10 000 kr att förvalta, och vinnaren är den som nått högst avkastning i kombination med skickligast strategi vid tävlingens slut, den 23 maj 2018.

Placeringen denna vecka är som följer:

  1. HHUS Hedge +12,34 %
  2. Börsgruppen Linköping  +8,92 %
  3. HHUS Stockbroker +2,36 %

Denna veckan kikar vi in hos HHUS Stockbroker från Umeå som för närvarande ligger på tredje plats.

Hej HHUS Stockbroker! Vilka är ni?

Vi är fyra killar som studerar på Umeå universitet där vår gruppledare, Alex, är från Sverige, Jaakko är från Finland och Yannik och Lukas från Tyskland.

När och varför startade eran organisation?

Vi började formera vår grupp när vi hörde om denna möjlighet. Vi är alla masterstudenter som haft några kurser ihop tillsammans.

Varför ville ni delta i tävlingen?

Vi ville vara med och tävla för att få erfarenheter om aktiemarknaden i ett annat land. Vidare, så tror vi att det är en bra möjlighet att testa våra kunskaper som vi fått ifrån våra studier. Vi ser det som fördelaktigt att få “hands-on” kunskap av långsiktigt sparande sedan vi alla har börjat (eller tänkt på) att investera för framtiden.

Hur tänker ni angående strategi i tävlingen?

Vi bestämde oss för vår strategi i början av tävlingen med avsikten att fullfölja strategin så bra vi kan. Vårat mål är att hålla strategin för långsiktigt sparande och inte tänka så mycket på de andra grupperna och deras prestation. Vi ser det som en möjlighet att lära och därför är vi med mer för oss själva än för själva tävlingen, även fast vi självklart siktar på förstaplatsen.

Vilka är er största konkurrent?

Vår största konkurrent är vårt motståndarlag från Umeå, HHUS Hedge. Vi finner att vi har en bra och rättvis konkurrens med dem, även fast det självklart är lite av ett “derby” i och med att vi kommer från samma universitet.

Tack! Det ska bli spännande att följa er framåt.

/Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer