Hoppa till huvudinnehållet

Portföljslaget veckorapport v.12

I Portföljslaget tävlar 12 börsgrupper från svenska universitet i en investeringskamp där vinnaren kammar hem det slutgiltiga värdet av sin aktiedepå. Varje skola har fått 10 000 kr att förvalta, och vinnaren är den som nått högst avkastning i kombination med skickligast strategi vid tävlingens slut, den 23 maj 2018.

Placeringen denna vecka är som följer:

  1. HHUS Hedge +13,25 %
  2. Börsgruppen Linköping  +7,55 %
  3. LINC +4,57 %

Denna veckan har vi fått äran att träffa Martin Bergström från Jönköping Universitets JSA Investment Club.

Hej Martin! Vilka är ni?

Vi är JSA Investmentclub, Jönköpings University’s (det är egentligen en Högskola men dem gillar att kalla sig för University) finanssällskap.

När och varför startades er organisation?

Organisationen startades år 2012 av Philip Scholtzé, även om tradingrummet i skolan har funnits längre. Organisationen startades för att finnas till som ett forum för finansintresserade och för att främja intresset för finans och investeringar på skolan.

Varför ville ni delta i tävlingen Portföljslaget?

Det är ett kul intiativ arrangerat av Nordnet, och frågan är inte varför utan varför inte delta.

Hur tänker ni kring strategi i tävlingen?

Vi köper främst fina små och medelstora bolag som vi tycker ser köpvärda ut relativt historisk värdering och / eller framtidsutsikter, för att sedan behålla dessa långsiktigt. Vi använder fundamental analys för att avgöra vad som är ett “fint” bolag och kollar på nyckeltal som ROE, ROI, PEG med mera. Vi har även valt att fokusera portföljen på rätt många innehav för att få bra riskspridning.

Vilka är era största konkurrenter?

Linkan har en fin portfölj, med bra bolag och allokering, och känns därav som den starkaste konkurrenten.

Tack Martin!

Glöm inte att följa JSA Investment Club och de andra lagen i realtid på Shareville.

/Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer