Portföljslaget veckorapport v.1

I Portföljslaget tävlar 12 börsgrupper från svenska universitet i en investeringskamp där vinnaren kammar hem det slutgiltiga värdet av sin aktiedepå. Varje skola har fått 10 000 kr att förvalta, och vinnaren är den som nått högst avkastning i kombination med skickligast strategi vid tävlingens slut, den 23 maj 2018.

Denna veckan ligger Chalmers Börssällskap och HHUS Hedge i toppen, men detta genom att lägga alla ägg i en korg vilket kan bli farligt i längden.

Idag tittar vi närmare på Börsgruppen Växjö i ett möte med deras lagledare Henrik!

Hej Henrik! Vilka är Börsgruppen Växjö?

Vi är ett utskott i föreningen EHVS (Ekonomihögskolan i Växjö Studentförening). Vi jobbar för att öka intresset för aktier och sparande ibland studenter.

När och varför startades eran Börsgrupp?

Jag tror det var ungefär 20 år sedan den startades. Syftet var nog att få fler studenter att börja spara.

Varför ville ni delta i tävlingen Portföljslaget?

Vi arbetar redan väldigt mycket med Shareville, genom exempel vår förenings portfölj som man kan följa. Sen är vi självklart lite tävlingsmänniskor med.

Hur tänker ni kring strategi i tävlingen?

Eftersom vi studerar på ett Småländskt universitet blev det naturligt för oss att nischa oss och välja bolag där en betydande del av verksamheten bedrivs just i Småland. Bolagen som har kvalificerat sig till vår portfölj tycker vi visar bra tillväxt i både vinst och omsättning, vidare har bolagen en verksamhet och affär som vi verkligen tror på. Vi har dessutom valt att blanda större bolag som Husqvarna med mindre för att få en bra riskspridning i portföljen.

Vilka är era största konkurrenter?

“Lions do not compare to humans”

Skämt åsido så ser vi nog Jönköping som största konkurrenten då de har näst flest Småländska bolag i sin portfölj.

Tack Henrik!

Det ska bli mycket spännande att följa Börsgruppen Växjö och deras mycket intressanta strategi. Vi på Nordnet förespråkar starkt att investera i sådant som  man tror på och förstår sig på vilket denna strategi verkligen visar prov på.

Vi ses igen nästa vecka!

/Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer