Hoppa till huvudinnehållet

Plötsligt händer det!

När jag senast skrev ställde jag frågan: ”Var är alla nya sidor?”. Det gläder mig att nu kunna besvara den…i dubbel bemärkelse. Dels har vi fått den efterlängtade ’ketchupeffekten’, med fem nya sidor släppta i fredags. Dels finns nu en helt nydesignad och förenklad meny så att man faktiskt kan hitta de nya sidorna (utan att memorera URL:arna).

Den pristjänst jag diskuterade senast fungerar nu som den ska och därför har vi nu släppt aktielistsidan, bull & bear och optioner. Testa gärna och se vad du tycker. I Sverige kan man nu se sina årsbesked – bra i kommande deklarationstider. Vi hoppas släppa samma funktionalitet för Norge, Finland och möjligen Danmark senare i veckan.

En ny sida som jag tror ni kommer att ha mycket nytta av redan nu är företagshändelser (börsnoteringar, nyemissioner med mera). Den kombinerar flera sidor från den gamla webben och är betydligt smidigare att använda för att svara på erbjudanden och se dina aktuella och historiska svar.

Och nu är allt detta – och alla andra sidor vi redan släppt – tillgängligt via vår nya meny. Vi har utgått från en enkel menydesign med alla val på en drop-down utan attbehöva klicka vidare i undermenyer. Samtidigt har vi försökt behålla logiken från gamla websiten men ändå gallra och göra det enklare att hitta. När du nu testar kommer du att se många utgråade länkar – det är förstås sidor som vi jobbar på och som vi hoppas kommer snart.

Arbetet med fondsidorna fortsätter. Målet är att du ska kunna filtrera och lätt hitta de fonder du är ute efter med så få klick som möjligt. Vi jobbar också på månadsspar och en förbättrad och förenklad sida för inställningar.

En sida som får extra mycket kärlek just nu är kontoöversikten. Där har vi tagit fram ett utkast som, tycker vi, besvarar de vanligaste frågeställningarna: ”Hur går det för mina investeringar?”, ”Hur går det för marknaden?” och ”Är det något jag måste agera på?”. Det är en hel del jobb kvar men vi känner alla en massa energi kring det vi tagit fram och ser fram emot att visa det för er.

App-teamet har förstås inte legat på latsidan heller. Sedan jag senast skrev har vi släppt en ny version (v8.3.0) för både iOS och Android. Där kan du nu få realtidsuppdatering av senaste priset (om man redan betalar för strömmande priser). Vi har också förbättrat ordervyn när du handlar aktier och ETF:er så att du snabbt kan se senaste pris och utveckling innan du placerar din order. Dessutom sparas dina senaste tio sökningar och visas nu direkt på söksidan. Att hitta aktier, fonder eller ETF:er som du besöker ofta är nu ännu smidigare.

Vi jobbar på en liten överraskning också, men den säger jag inget mer om nu…

Allt detta gör mig förstås både glad och stolt. Nu hoppas jag att ni också gillar de nya sidorna och att ni fortsätter att ge mig er feedback. Tack för att ni läste!

/Rasmus

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
6 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-02-20 14:36

Fasen va kul att det händer grejer. Ser fram emot att testa alla nya funktioner.

Kör hårt!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-02-20 15:02

Tack!!

Anonym
Anonym
2019-02-20 15:03

Kul med nya sidor! Portföljrapporten: 1. Möjlighet att jämföra värdeutveckling med en valbar fond vore ovärderlig tycker jag. Funktionaliteten finns redan på Shareville så jag antar att det inte är förknippat med extra kostnad utöver utvecklingstid 🙂 2. Sharpekvot beräknat på 3 år istället för 1 år vore grymt då de flesta fonder redovisar siffran och den vore bättre jämförelsetal 3. CAGR sen start alternativt för angivet tidsintervall vore motiverande att se, i min värld mer relevant än dagens värdeutveckling (långsiktighet bör premieras IMHO) Gissar att det finns att göra men ovanstående borde inte vara rocket science i svårighetsgrad. Bra… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-02-20 20:39

Tack för stödet och för detaljerad och bra feedback! Vi tar med oss detta när det blir läge att göra om back-end för portföljrapporten. Håller med om att det vore bra att kunna välja valfritt instrument (inkl fond) vid jämförelse av utveckling.

Anonym
Anonym
2019-02-21 11:19

På gamla Nordnet kan jag se 49 bull och bear i ett vanlig fönster på min bildskärmsyta. På nya Nordnet ser jag endast 25 styck i taget. Det minskar överblicken väsentligt. På gamla Nordnet kan man se alla bull och bear för en underliggande produkt på en lång sida. Då är det lätt att scrolla upp och ned om man vill jämföra flera. Med nya Nordnet är jag tvungen att scrolla ned och sedan välja nästa sida. Det är ju helt omöjligt att få överblick och snabbt jämföra olika bulls eller bears då. På gamla Nordnet kan man lätt klicka… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-02-21 13:00

Hej Lars och tack för ett passionerat och detaljerat svar. Vi fick mycket feedback åt andra hållet av kunder när vi gjorde research. Vi adresserar nu “scrolldjup” men måste samtidigt ta hänsyn till läsbarhet och tillgänglighet. Min produktägare ansvarig för Bull & Bear sidan vill gärna komma i kontakt med dig för att höra mer. Om du har möjlighet får du gärna maila honom på mattias.schyberg(at)nordnet.se