Hoppa till huvudinnehållet

Överköpt börs ger tillfälligt högre volatilitet

Detta inlägg är marknadsföring.

Den gångna veckan har bjudit på högre volatilitet än vi sett tidigare. Det hänger ihop med att OMXS30 nu nått en tydligt överköpt nivå, och jag räknar med att någon form av nedrekyl inträffar inom kort för att neutralisera situationen.

Det är inte precis gott om tydliga stödnivåer som kan fånga upp en rekyl, men i Fishnet-diagrammet ser jag åtminstone en mindre struktur runt 1830 som visserligen ser ut att lösas upp inom några dagar, och en bit under 1800 finns en tydligare nivå med “längre” historik bakåt. Den kan bli intressant framöver.

När det gäller volatiliteten började V.A.P-poängen för OMXS30 falla för några veckor sedan eftersom volatiliteten på kort sikt börjat öka jämfört med genomsnittsvollan på längre sikt. Det ska alltid tas på allvar, och jag håller noga kolla på ytterligare tendenser om V.A.P fortsätter sjunka. Nivåer under 20 motsvarar en direkt säljsignal historiskt. Just nu hittar vi indikatorn runt 50-60 vilket ofta innebär “trading-orienterad” börs. Värden över 75-80 tolkar jag som stabil marknad där det bästa man kan göra ofta har varit att ligga kvar i “long”-positioner.

Årscykeln som visas i Predictive Average-kalkylen tyder på svag uppgång kommande vecka med hyggligt god sannolikt, 72% av de föregående 18 åren har varit stigande fram till månadsskiftet. Därefter är utvecklingen inte alls lika säker, faktum är att bara hälften av samma 18 år har noterat stigande kurs kommande månad tex. Det kan såklart tolkas som ett bra läge att ta hem vinster och minska sin exponering mot index, men historiskt brukar index toppa ut i slutet av april.


I torsdags körde vi ett öppet NAS Access Live-webinar. Vi gick igenom Portfolio Mixer, ett Excel-verktyg för att snabbt kunna sätta samman sin egen robotportfölj baserat på alla våra 30+ handelsstrategier, både gratis- och betalrobotar.
Webinaret spelades in och finns att titta på här >

Rikard NilssonPartner
Utgivare av Autostocks analysplattform Autotrader

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer