Hoppa till huvudinnehållet

En värld fylld med optioner – digitalt event för optionshandel

Nordnet och Nasdaq genomförde ett digitalt event där du kan lära dig mer om möjligheterna som finns med optioner. Vi gick igenom teori, praktisk kunskap och diverse optionsstrategier för olika marknadslägen. Denna kunskap ger dig som investerare ytterligare alternativ och gör att du kan ta tillvara på fler tillfällen för att skapa avkastning.

Några av frågeställningarna som besvarades:

  • Hur kan optioner förbättra min avkastning?
  • Hur kan jag med optioners hjälp hantera risk och skydda en portfölj eller ett aktieinnehav?
  • Hur kan jag skapa en hävstångseffekt med begränsad risk?
  • Hur kan jag generera en inkomst på ett aktieinnehav?

Allt detta – och mycket mer – gick vi igenom under eventet tillsammans med proffs inom optionshandel.

För dig som är helt ny till optioner så kommer det hjälpa dig med lite förkunskaper. På denna sida kan du lära dig en del om optioner eller fräscha upp grundkunskaperna.

Programmet under sändningen:

Introduktion till optioner och praktiska tips för optionshandel
– Tomas Bernholm, Nasdaq och Alexander Gustafsson, Nordnet

Vi hälsar er välkomna och ger några snabba tips för att komma igång och börja handla med optioner.

Lär dig hantera optionshandeln
Carl Björkegren, Enspiri Academy
Carl Björkegren är en av landets främsta experter inom handel med aktiederivat, uppfattningen om risk och marknadspsykologi. Genom sina många utbildningar och inspirerande föreläsningar har han genom åren inspirerat tusentals marknadsaktörer till bättre resultat på börsen.

Lyssna på när Calle ger dig de viktigaste praktiska tipsen för att hantera optionshandel på ett korrekt sätt.

Boktips: Option Volatility & Pricing – Sheldon Natenberg (“Bibeln” för optionshandel)

Hur genererar jag inkomst med optioner och hur kan OptionsPlay hjälpa mig med det?
Tony Zhang, OptionsPlay
Nasdaq erbjuder, i samarbete med OptionsPlay, ett kostnadsfritt och intuitivt verktyg för att underlätta optionshandel. Du får exempelvis tillgång till realtidskurser, affärs- och strategiförslag, teknisk analys, simuleringsverktyg, optionsutbildning samt rapporter med affärsidéer med mera. Du öppnar verktyget direkt i din webbläsare och behöver inte installera något. Tony håller presentationen på engelska och visar dig vad du behöver tänka på för att ställa ut köp- och säljoptioner på ett riskmedvetet sätt i syfte att generera inkomster.
Testa gärna OptionsPlay gratis redan idag.

Boktips:
Understanding Options 2nd Edition – Michael Sincere
The Options Edge – Michael C. Khouw, Mark W. Guthner

Optionscase och marknadsklimat – Nikos Georgelis, Atlant Fonder
Nikos visar hur man kan använda optioner med fokus på både riskhantering och avkastningspotential. Nikos förvaltar bland annat fonden Atlant Opportunity, som har stort fokus på optionsstrategier.
Du får lyssna in på några av de strategier som Nikos använder sig av och han ger praktiska tips på hur man handlar dessa.

Förstå dynamiken på optionsmarknaden – Zikar Antar, Dynamic Gamma
För dig som verkligen vill fördjupa dina kunskaper inom optioner så berättade Zikar mer om dynamiken på marknaden. Du får även lära dig hur du kan ändra en position på bästa möjliga sätt för att minimera förluster och öka avkastningspotentialen. Zikar har 20 års erfarenhet av derivatmarknaden från UBS och Nordea, senast som derivattrader under 12 förlustfria år. Idag driver Zikar den egna verksamheten Dynamic Gamma.

Avslutande optionssamtal och frågor

Mot slutet så får du höra hela gänget besvara frågor om läsning, vad kommer egentligen ordet “Put” i från och varför inte fler professionella investerare använder optioner.

Instruktioner för optionshandel på ISK

Idag går det handla optioner på ditt ISK. För att komma igång med optionshandel finns det några praktiska steg att genomföra. I länken nedan hittar du vad du behöver för att starta din optionshandel.

Eventet genomfördes den 3e juni 2020. Tack till er som deltog och skulle det finnas mer intresse för liknande aktiviteter så kan vi lösa det. Lycka till med optionshandeln.

/Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer