Hoppa till huvudinnehållet

Optionshandel på börsen

Vill du lära dig mer om derivat och möjligheterna med optioner och terminer? Då tycker jag du ska kolla in Nasdaqs nya optionsskola där du både får grepp om grunderna och massa praktiska tips.
Utbildningen finns hos Nasdaq och kostar ingenting.

Lär dig optionshandel

Introduktionskursen Optionshandel på börsen går igenom allt från grunderna i optionshandel till olika strategier och riskmoment i marknaden – kunskaper ingen investerare bör vara utan!

Lär dig att:

  • Skapa avkastning i olika marknadslägen
  • Säkra din portfölj mot nedgångar
  • Hitta nya investeringsmöjligheter
  • Skapa positioner med hävstångseffekt

Efter genomförd utbildning är målet att du ska besitta tillräckligt med kunskap om både möjligheter och risker så att du kan börja handla med optioner.

Låter det som något du skulle vilja lära dig mer om, så kolla in deras utbildning här;

Snabbkurs om möjligheterna med optioner

Om du snabbt vill få en bättre bild av för- och nackdelar med optioner så tycker jag du ska kolla in detta klipp. Där träffar jag Tomas på Nasdaq som dagligen jobbar med optioner och derivat, han sitter på en lång erfarenhet och delar med sig av några värdefulla tips kring optioner. Kolla in här;

Risker och Kunskapstest

Kom ihåg att standardiserade derivat utgör en risk. Det kan användas för att skapa hävstång och spekulera i nedgång. Därför är det extra viktigt att utbilda sig så man vet hur optioner och terminer fungerar. Dessutom behöver du fylla i ett kunskapstest innan du kan handla med standardiserade derivat. Du hittar mer om kunskapstestet här.

Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer