Optimera dina rutiner

När man pratar om att bli bättre på trading så nämns ofta en enorm mängd skärmtid som det viktigaste att fokusera på. Och där håller jag helt och hållet med. Men något annat som det inte skrivs om så mycket, som också är superviktigt, är just ens rutiner. I detta inlägg i temat välmående kommer jag berätta om mina egna rutiner, hur de hjälper mig inom tradingen och varför jag tycker rutiner är så viktigt. Nu kommer jag skriva detta inlägg orienterat runtom trading, men detta kan ni byta ut mot valfritt jobb eller hobby ni vill bli bättre på.

Just hur viktigt det är med rutiner är något som jag direkt har fått erfara de senaste månaderna genom att missköta dem rejält. Jag festade hela helgerna, sov dåligt om nätterna och tränade inte alls. Jag började underprestera i min trading och detta slog hårt mot mitt psyke då jag är en tävlingsmänniska som ständigt vill förbättras. Att missköta mina rutiner är något som jag alltid tidigare i mitt liv har kommit undan med, då jag haft det väldigt lätt under skolgången. Men inte längre, för nu finns det inte längre en övre gräns som man inte kan få bättre än, nu är det obegränsad uppsida. Som daytrader får jag direkt respons på hur väl jag sköter mig, och intjäningen blir någon form av prestation gånger tid. Att negligera hälsan gör både att prestationen blir sämre samt att mängden tid jag orkar jobba reduceras. En “lose-lose situation” helt enkelt.

Men för drygt en månad vände det hela. Jag gick från att underprestera till att nästintill överprestera inom loppet av några dagar. Allt tack vare att jag tog tag i mina rutiner, och det rejält.

När det kommer till träningen så började jag gymma 3-4 dagar i veckan igen. Detta är fantastiskt skönt efter att ha tröttat ut sig mentalt hela dagen samtidigt som man låtit kroppen vila. Sedan räknar jag med att få tillbaka tiden jag lägger på gymmet i både energi och lycka, det senare då träningen frigör en stor mängd endorfiner. Efter varje gympass går jag på spa vilket blir en mix utav meditation och tid att filosofera. Där kan jag släppa alla former av stress och ångest och reflektera över precis vad jag vill, eller ibland inget alls. Ibland somnar jag till och med, haha. Men det jag mestadels funderar över här är just min trading, vad jag kan förändra och vad jag kan förbättra. Nu förstår jag att de flesta inte har tillgång till ett spa, men här fungerar vilket tyst rum som helst så länge man gör sig fri från distraktioner såsom exempelvis mobiltelefonen.

Kosthållningen var väldigt snarlik med hur jag gjorde innan. Jag har i flera år kört periodisk fasta 16:8, det vill säga att jag har ett ätfönster på 8 timmar (12-20) där jag får äta och resten av tiden förtär jag ingenting med kalorier i alls. Detta har en mängd hälsofördelar, plus att man sparar tid. Periodisk fasta är något jag skulle rekommendera nästan alla att börja med. Men skillnaden här var just alkoholen. De andra på kontoret tog semester och jag blev kvar ensam, som i sin tur gjorde det väldigt lätt att ändra på rutinerna gällande alkoholen och festandet. Intaget beslöt jag att minska drastiskt vilket var välbehövligt. Jag började genast sova mycket bättre, speciellt om helgerna. Och detta märker man verkligen av hela nästkommande vecka. Nu har jag inga problem att sitta 8:30-17:30 och vara fokuserad på börsen varje vardag, vilket jag definitivt hade innan. Rutiner är väldigt individuellt och det gäller att hitta vad som passar en själv för att maximera ens lycka. Exempelvis äter Warren Buffett frukost på McDonald’s varje dag där han väljer mellan tre rätter, detta hade definitivt inte passat mig då jag mår bättre av en stor variation i min kosthållning.

Jag mår idag mycket bättre än för en månad sedan, allt tack vare att jag såg över mina rutiner. Det är lite var jag vill komma med det här inlägget också. Hur tråkigt det än är med rutiner, så är de otroligt viktiga för ens välbefinnande. Just nu sköter jag mina rutiner nästintill exemplariskt vilket ger mig utrymmet att prestera och utvecklas inom det ämne som jag tycker är roligast, trading. Detta i sig leder till att jag blir mycket lyckligare. Så om du börjar känna dig olycklig eller stressad så kanske det är dags att se över och optimera dina rutiner, och därmed bli en lyckligare person.

Hoppas att ni uppskattade detta inlägg, kommande inlägg lär vara inom ämnena trading och psykologi. Tills dess kan ni följa mig på Twitter där jag finns på kontot @PizzaTradern.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer