Hoppa till huvudinnehållet

Utökade öppettider för börshandlade produkter på Nasdaq

Från och med den 2 september har börshandlade produkter listade på Nasdaq First North fått förlängda öppettider. En glädjande nyhet för dig som vill investera i råvaror, index och aktier långt efter att de nordiska börserna har stängt. De nya handelstiderna innebär fler möjligheter för dig som investerare.

Så sent som i våras öppnade Nasdaq upp för morgonhandel i börshandlade instrument, vilket medförde att dessa gick att handla redan från 08:15 på morgonen. För att matcha den ökade efterfrågan och praxis på den europeiska marknaden förlänger de nu handelstiderna ytterligare med kvällshandel till och med 20:00. För dig som investerare innebär det fler möjligheter att agera på det som händer globalt.

Foto: Nasdaq

Efterfrågat av våra kunder

Sedan starten 2017 har Nordnet Markets och börshandlade produkter ökat i popularitet och våra kunder har länge efterfrågat möjligheten att kunna handla likvida tillgångar efter de nordiska börsernas öppettider. Exempel på tillgångar som är likvida efter nordiska börsens öppettider är:

  • Råvaror som olja och guld
  • Utländska aktier listade i till exempel USA
  • Amerikanska och europeiska index, exempelvis S&P 500, Nasdaq 100 och DAX

Nasdaqs nya öppettider för börshandlade produkter i Norden:

  • 8:15 – 20:00 CET Stockholm
  • 8:15 – 20:00 CET Helsingfors
  • 8:15 – 20:00 CET Norska produkter på Nasdaq First North Sweden
  • 8:15 – 20:00 CET Köpenhamn

Vad är börshandlade produkter?

Börshandlade produkter är en genväg och möjlighet att exponera sig mot en mängd tillgångsslag som annars kan vara dyra eller svåråtkomliga för dig som privatperson. Produkterna har en mängd olika egenskaper. Vissa ger avkastning när den underliggande tillgången stiger och andra när den faller. Vissa produkter har en fastställd löptid, andra inte. Det finns även flera möjligheter att handla med eller utan hävstång.

Både avkastningsmöjligheterna och riskerna skiljer sig markant åt i de olika alternativen. Det är därför viktigt att du sätter dig in i hur de olika börshandlade placeringarna fungerar innan köp.

Det här är Nordnet Markets

Produkter inom Nordnet Markets omfattar Bull & Bear, Minifutures och Unlimited Turbos i hela Norden med produktnamnet NORDNET på slutet. Med hävstång upp till X15, går det att investera courtagefritt* i olika börsindex, råvaror och aktier världen över.

Nordnet Markets produkter är listade på Nasdaq First North och kan handlas vardagar mellan 08:15-20:00. Vill du lära dig mer om börshandlade produkter och Nordnet Markets, besök produktsidan.

* Produkterna är courtagefria om du lägger en order på hemsidan eller via någon av våra handelsapplikationer, där värdet på ordern är högre eller lika med 1 000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer