Hoppa till huvudinnehållet

Oljepriset rusar 10 % – Nordnet Börsmåndag

Oljepriset tar ett kliv upp under måndagsmorgonen efter attacken mot en saudisk oljefacilitet. Detta påverkar en produktionskapacitet på ca 5,7 miljoner fat olja per dag, vilket är ungefär 5% av den globala produktionen. Förmodligen kommer produktionen att kunna återtas inom en snar framtid, men den större oron är de politiska efterspel som detta skapar. Det ökar spänningsläget mellan Saudiarabien och Iran samt att USA inte var långsamma att hoppa på.

På onsdag får vi räntebesked från FED. Förväntan är att sänka räntan med 25 punkter. Det blir också intressant att höra Powells anförande och huruvida han förhåller sig både till Trumps vilja om nollränta samt vilka ekonomiska konsekvenser FED bedömer oljepris-utvecklingen får på ekonomin.

Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-10-07 10:33

ja olja är intressant det är ju så att oljan i Oman Karat tar slut inom 2 år den som har olja kvar längst är troligen iran och dom är ju väldigt bundis med jänkarna eller hur .. och oman har ett beroende av amerikanska flygplan han tror att han kan överleva på flygtrafik när oljan tryter.. det är ju bara jänkarna som är insyltade i med dom krigförande araberna . men trots konflikterna var kineserna här och tankade iransk olja trots ihärdigt gnällande från Trump. Man skal ju veta att Putin och kineserna ät upptagna med att knyta vänskaps… Läs mer »