Hoppa till huvudinnehållet

Nytt spännande samarbete med Tink

Idag presenterar vi ett spännande samarbete med privatekonomiappen Tink. Vi blir delägare i bolaget och får på samma gång tillgång till deras teknologi, vilket kommer hjälpa oss i vår ambition att skapa världens bästa kundupplevelse inom sparande och investeringar. Genom samarbetet kommer du snart kunna se ditt samlade sparande i aktier och fonder när du är inloggad på ditt Nordnetkonto, oavsett hos vilken bank dina innehav förvaras.

Tink är en app som aggregerar och paketerar innehåll inom det privatekonomiska området. Vi ser det som en perfekt första investering för oss, då Tink har en beprövad tjänst som redan idag uppskattas av kunder. Vi ska nu bygga ihop deras teknik med vår egen på ett sätt som skapar riktigt bra värde för alla som använder eller är nyfikna på våra tjänster.

Genom att vi kan ta del av Tinks teknik får vi ett redskap att utveckla vår kundupplevelse på flera sätt. Vi kommer till att börja med ta fram en tjänst som gör det möjligt för er sparare se era innehav i aktier och fonder från andra banker i inloggat läge hos Nordnet. Vi siktar på att bli den första banken i Norden som erbjuder den funktionen, och har målet att lansera tjänsten inom ett par månader. Den funktionen förenklar för dig som kund och min förhoppning är att många existerande kunder kommer uppskatta överblicken det ger. Givetvis är även målet att fler ska upptäcka Nordnet och på sikt flytta sitt sparande till oss.

Jag tycker det är viktigt att man som kund hos Nordnet alltid får tillgång till den senaste teknologin inom sparande och investeringar, vilket detta samarbete är ett exempel på. Vi presenterade nyligen ett samarbete inom artificiell intelligens som vi kommer använda i många kundkontakter. Vi har nyligen också lanserat robotrådgivning och insättningar via Swish. Vi har en tydlig plan och ser fram emot feedback från er kunder på det som vi lanserar.

Hoppas ni tycker om det vi gör och hänger med oss på resan i att forma det nya Nordnet. Hör gärna av er med kommentarer nedan eller på twitter till @CEONordnet.

Bästa hälsningar / Peter

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2017-10-24 16:26

Var är mervärdet för mig som kund i att Nordnet kan se hur mycket pengar jag har hos andra aktörer? Kommer detta förvärv förbättra upplevelsen för mig som kund, eller bara Nordnets förmåga att analysera data om sina egna kunder? Jag är skeptisk och lite irriterad över att detta så okritiskt basuneras ut som något era kunder bör se fram emot. Frågan är enkel: vad är kundvärdet? Att byta mäklare känns mer lockande än att ge er gratis information om mina finanser utan att få något tillbaka. Jag är kunden, inte produkten.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2017-10-24 19:33

Jag tycker det låter helt suveränt och ser verkligen fram emot att få denna funktion! Detta är ju för alla innehav du inte kan flytta till Nordnet. T.ex. tjänstepension (ITPK) eller PPM-fonderna man valt. Om man valt annorlunda där är det ändå kul att kunna följa dem hur det går, dvs allt på ett och samma ställe. Kommer spara mig tid iaf!

Anonym
Anonym
2017-10-26 09:47

Heja Nordnet , heja Tink!

Anonym
Anonym
2017-12-22 10:04

Jag har inte Tink. OBS att det är ett aktivt beslut från min sida. Vad ger er rätt till att få tillgång till MINA uppgifter hos andra banker? Vad säger bankinspektionen om ert tilltag? Det ni planerar att göra är ett övergrepp på min integritet. Om jag hade gått med i Tink så hade jag i och med det gått med på att Tink skulle få tillgång till mina inloggningsuppgifter hos mina banker. Hur kommer det sig att NI kan ge MITT tillstånd till att detta ska få ske? Eller att NI, utan mitt tillstånd, ordnar detta? Säkerhetsexperter varnar också… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2017-12-22 11:26

Hej Annika,

Vi kommer aldrig att dela dina uppgifter med tredje part. Banksekretessen är väldigt tydlig där. Samarbetet med Tink kommer möjliggöra väldigt mycket för de kunder som vill aggregera sitt sparande, men återigen, det är något du själv kommer behöva godkänna och vi kommer aldrig att tvinga dig som kund till detta. Personlig integritet är, och kommer fortsätta vara högsta prioritet, oavsett hur många nya kundförbättrande tekniska funktioner vi implementerar.

Allt gott,
Andreas

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2017-12-22 11:48

Ni är tredje part för mig. Jag har inte gett er tillstånd till att ha tillgång till mina innehav eller affärer i andra banker.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2017-12-22 12:53

Hej igen,

Har du inte auktoriserat detta (exempelvis via Tink) så kommer vi inte heller ha tillgång till dina innehav eller affärer i andra banker. Alla banker reguleras av banksekretessen, därmed får din bank aldrig ge ut dessa uppgifter till oss, utan enbart du får göra detta.

Vänlig hälsning,
Andreas