Hoppa till huvudinnehållet

Nytt innehav i portföljen och höstens första notering

Läs vad Börsplus tycker om Diös, Calmark, Sectra, Wise, Clas Ohlson, C-Rad, Lipidor, Traton, Everysport Media Group, Netent, 24SevenOffice och Börsplus portfölj. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Diös

Ett av norra Sveriges största fastighetsbolag – som växer bland annat genom nybyggnation och mängder av mindre tillbyggnadsprojekt och hyresgästanpassningar. Men räcker det för att försvara en värdering som är 30 procent högre än substansvärdet?

Calmark

Calmark utvecklar patientnära analysmetoder vid vård av nyfödda barn. Utvecklingen ser ut att ha gått snabbare än vad som kommunicerades vid noteringen för ett år sedan. Marknadslansering är tänkt att ske nästa år.

Sectra

Medicinteknik- och IT-säkerhetsbolaget Sectra rasade på börsen efter att ha lämnat en kvartalsrapport som inte föll aktiemarknaden i smaken.

Wise Group

Aktien handlas nära två-års-lägsta efter att resultatet vikt ned rejält precis som för andra bemanningsbolag. Men Wise ruvar på en spännande lottsedel i form av dotterbolaget Brilliant Future. Här ställs affärsmodellen om till mjukvarubolag och en särnotering övervägs.

Clas Ohlson

Prylkedjan fortsätter förbättra den underliggande lönsamheten vilket är positivt. På sikt ser dock aktien fortsatt dyr ut samtidigt som den svaga kronan kan bli ett rejält resultatsänke.

C-Rad

Den tidigare strålande tillväxten för medicinteknikbolaget saktar in och aktien har kommit ned en bra bit sedan toppen i våras. Kan tillväxten återvända under andra halvåret så kan aktien vara intressant att äga igen. Men det saknas inte risker.

Lipidor

Börsnoteringarna är igång igen efter sommaren och först ut är läkemedelsutvecklingsbolaget Lipidor. Det som sticker ut är att bolaget redan är i sen klinisk fas utan att ha en särskilt hög värdering.

Traton

Lastvagnsjätten har inte fått någon vidare start på börsen. Men frågan är om inte placerarna snart får upp ögonen för den mycket låga värderingen. I så fall borde aktien få revansch.

Everysport Media Group

2018 var ett år med omstruktureringar för mediekoncernen Everysport. 2019 har hittills präglats av investeringar för fortsatt tillväxt. Kan 2020 bli skördeåret?

NetEnt

Den egna tillväxtkraften är bortblåst och nu spenderar bolaget över 2 miljarder på ett förvärv för att kicka igång maskinen igen. Desperat eller smart? Kanske lite av varje.  

24SevenOffice

Mjukvarubolaget har trappat upp satsningen i Sverige och offrar på kort sikt resultatet. Det är sannolikt helt rätt att sikta högt men ännu oklart om man träffar målet.

Börsplus portfölj: Upp i augusti

Drygt 3 procent steg portföljen under den sista sommarmånaden. Det var våra två norska medtech-bolag som agerade draglok.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer