Hoppa till huvudinnehållet

Nytt år och nya köpvärda aktier

Läs vad Affärsvärlden tycker om Paradox, CTT Systems, Kindred, Atvexa, John Mattson, Enlabs, 24SevenOffice och Smart Eye. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Insiderkollen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15% rabatt på tjänsten.

Paradox

2020 var extraordinärt bra för spelutvecklaren och aktien handlas nära toppnivåer. Men 2021 ser betydligt tuffare ut med klen pipeline och svåra jämförelsetal. Utvecklingen av storsatsningen Bloodlines 2 strular och om den lanseringen floppar riskerar det bli blodbad i aktien.

CTT Systems

2020 var ett turbulent år för flygplansunderleverantören CTT. Bolaget har påverkats negativt av det minskade flygandet till följd av covid-19. Å andra sidan lockar CTT med en stark marknadsposition i kombination med långsiktiga tillväxtmöjligheter.

Kindred

Aktien når åter över 100-lappen efter en positiv vinstvarning om en rekordstark avslutning på 2020. Det finns engångseffekter i spel men det ändrar inte att mycket talar för bolaget framöver.

Atvexa

Tillväxtmöjligheterna för skolkoncernen och serieförvärvaren Atvexa är goda. Ägarspridningen av bolagets aktier innan jul var däremot inte något skolboksexempel. Aktien har pressats en hel del. Kanske för mycket?

John Mattson

Fastighetsbolaget erbjuder stabil avkastning genom sitt bestånd av hyresbostäder. Nu har man breddat sig utanför Lidingö vilket ger viss uppsida i intjäningsförmågan.

Enlabs

Den brittiska speljätten Entain har lagt ett bud på First North-noterade Enlabs värt 40 kr per aktie. För lågt tycker flera ägare. Afv håller med och ser chans till höjning.

24SevenOffice

Mjukvarubolaget 24SevenOffice har både en attraktiv affärsmodell och hög tillväxt. Det har inte gått marknaden förbi. Frågan är om bolaget kan svara upp mot de högt ställda förväntningar som ligger i dagens börskurs.

Smart Eye

Smart Eye har ett framgångsrikt år i ryggen, och även 2021 har inletts i dur. Finns det fortsatt uppsida i teknikbolaget?

Afv-portföljen

Det är bra fart i Afv-portföljen som startat 2021 lite bättre än index. Vi skiftar bolag i skolsektorn.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Ilija Batljan har köpt aktier i SBB. Andra stora affärer har bland annat skett i Akelius, NP3 och Fastator samt MedCap, HMS Networks och Kambi.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer