Hoppa till huvudinnehållet

Nyhet! VanEck i ETF månadsspar

Nu har vår tjänst ETF månadsspar utökats med fler valbara ETF:er. De nya ETF:erna kommer från VanEck och representerar flera branscher som är populära bland investerare just nu. Bland annat får du tillgång till guldindustrin samt flera spel- och e-sportsbolag.

Kolla in de nya ETF:erna nedan. Avgiften anges inom parentes.

  • VanEck Vector Video Gaming och eSports UCITS ETF (0,55 %)
  • VanEck Vectors Gold Miners UCITS ETF (0,53 %)
  • VanEck Vectors Junior Gold Miners UCITS ETF (0,55 %)

Historisk utveckling är ingen garanti för framtiden, men den senaste utvecklingen av dessa ETF:er visar att var och en har gett över 30 procent i år (nästan 50 procent för den ETF som är inriktad på eSport).

Skillnaden mellan de två olika guldfonderna är att Junior Gold Miners främst investerar i guld- och silverbrytningsföretag med lägre marknadsvärde, medan G2X istället investerar i de största och mest kända aktörerna i branschen.

Guldgruvor som är populära bland investerare

Guld är ett hett område bland investerare. Centralbanker runt om i världen driver just nu mycket kapital in på marknaderna, vilket skapar en viss rädsla för inflation. Något som i sin tur ökar efterfrågan på ädelmetaller.

Dessutom har Warren Buffett, som tidigare endast haft en mindre exponering i guld, nyligen förvärvat Barrick Gold under sitt investmentbolag Berkshire Hathaway.

Guldbrytningsindustrin är dock mycket fragmenterad och det är inte lätt att urskilja vad som är bra – och mindre bra. Genom ETF:er är det möjligt för en investerare att investera i branschen på ett decentraliserat sätt utan att ta för mycket företagsspecifik risk.

Spara smartare med ETF månadsspar

Månadssparande är ett bra sätt att komma igång med sparandet utan att du själv behöver vara aktiv. Fördelen med att månadsspara är att du sprider ut dina risker då du handlar varje månad och slipper tänka på att pricka in börsen vid en specifik tid. Det är även ett effektivt sätt att få dina pengar att växa långsiktigt, då månadssparandet växer exponentiellt genom ränta-på-ränta-effekten.

I tjänsten ETF månadsspar kan du spara i upp till fyra olika ETF:er. Du betalar bara en låg förvaltningsavgift, inget courtage.

Starta ETF månadsspar här.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Bra att veta börshandlade fonder (ETF)
En börshandlad fond är en korg med värdepapper som kan bestå av aktier, obligationer, råvaror eller en kombination av dessa och är utformade för att följa ett underliggande index. Börshandlade fonder erbjuder de bästa attributen hos två populära tillgångar: De har diversifieringsfördelarna som vanliga fonder har samtidigt som man får lättheten med hur aktier handlas då dem är noterade på börsen där de handlas hela dagen.

ETF kommer från engelskans ”Exchange-Traded Fund” som översatt till svenska blir börshandlad fond i och med att den handlas på en börs precis som aktier. Priset på en ETF förändras löpande under hela handelsdagen då andelarna i fonden köps och säljs direkt över marknaden. Detta är till skillnad från vanliga fonder, som inte handlas på börs, utan vanligtvis endast handlas en gång per dag efter det att marknaderna stängs.

Här hittar du de mest populära ETF:erna just nu.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2020-09-17 19:59

Varför är månadsspar i etf gratis för kunder i Sverige, medan det för kunder i Finland kostar för samma tjänst? #jämnlikhet #likabehandling