Hoppa till huvudinnehållet

Nya webben är live – vad gör vi nu?

Våra duktiga produktägare, designers och utvecklare jobbar vidare med den nya webben. Sedan jag skrev sist har vi gjort ett antal förbättringar.

Det har varit lite tyst från mig på sistone – sist jag skrev här var innan jul. Arbetet med nya webben fortsätter, men i lite lägre takt än den vi höll under förra året. Då gjorde vi faktiskt hela 278 releaser i nya webben, mer än en per arbetsdag.

Det är ovanligt många tvingande regelverksprojekt som har hopat ihop sig under årets första halva. Det är en hel alfabetssoppa med GDPR, MFA, SFTR, AML, MIFID2, SRD2 och ISR. Det är inte alltid lika kul som att bygga en ny sajt men nödvändigt för en reglerad bank som Nordnet. Men givetvis jobbar våra duktiga produktägare, designers och utvecklare vidare med den nya webben. Sedan jag skrev sist har vi gjort ett antal förbättringar:

  • Kontoöversikten kommer nu ihåg det senaste kontot man kollat på – det har verkligen underlättat navigeringen på sajten! 
  • Nya bevakningslistor. Nu kan du lägga till fonder i dina bevakningslistor, samt se och sortera på mer data i form av nyckeltal och avkastning över tid på alla marknader. Givetvis har bevakningssidan strömmande priser.
  • Möjlighet till jämförelse med bruttoindex (till exempel OMXS Benchmark GI) och inte bara prisindex. Många kunder har hört av sig om detta, och nu är den lilla men mycket efterfrågade funktionen äntligen på plats.
  • Ny beräkningsmodell för utvecklingen på din depå. Vi var tidigare inte tydliga nog med hur vi hanterade insättningar under dagen. Här kan du läsa mer ingående om hur vi mäter din avkastning.
  • Ny sökfunktion med förbättrad logik. Förutom börshandlade instrument och fonder kan du nu söka efter funktioner, produkter, artiklar och nyheter. 

Mitt team och jag har en mycket bra bild av vad som fortfarande behöver flyttas över från gamla webben, och vi har också en lång lista av förbättringar till befintliga sidor. Jag tänkte skriva snart igen och dela dessa två listor med er och få er input på vad som är mest efterlängtat.

Appen

Sedan jag uppdaterade er sist har vi släppt tre större versioner (9.7.0, 9.8.0 och nu senast 9.9.1): Bland annat är det nu möjligt att föra över pengar från ett externt bankkonto till ett Nordnetkonto, lägga till och ta bort dina kopplade konton i appen. Nu kan du även sättaupp en stående överföring för ett valt datum så ser vi till att det sker en insättning till kontot varje månad.

Vi jobbar vidare med meddelanden, förbättrad orderläggning och mer tips och inspiration på söksidan – det ser faktiskt riktigt bra ut!


Jag vill tacka alla kunder för er feedback och hoppas även att ni känner att vi både hör er och verkligen tar till oss det ni önskar. Ni kan kommentera här eller skriva till mig @rjarborg på Twitter eller NordnetRasmus på Shareville.

Ni kan alltid hitta information om ny funktionalitet här: https://www.nordnet.se/se/kunskap/nyhetssida

Tack för att du läste!

Rasmus Järborg
Produktchef

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
12 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2020-02-19 14:55

När kommer köp och säljpunkter i instrumentgrafer? Det skulle vara oerhört praktiskt då man är gammal och glömsk vid det här laget

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-02-20 07:35

Hej! Jag är gammal och glömsk själv så skulle gärna vilja ha köp- och säljpunkter i grafen också. Kan inte ge dig ett exakt datum men det är något vi har med i backloggen och jag hoppas få ut det före sommaren.

Anonym
Anonym
2020-02-23 09:06

Ja vet inte hur man sortera aktierna efter storleken på innehavet. Alltså den aktier som är värt mest står först. Och det inte soteras efter namb

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-02-23 23:11

Hej! När du är inne på ett konto (dvs depåöversikten) så klickar du på rubriken “Värde” så sorteras innehaven om efter det innehav som är värt mest. Det går att sortera om efter samtliga kolumner (t.ex. avkastning, antal aktier osv). Detsamma gäller appen även om det finns färre sorteringsval där.

Anonym
Anonym
2020-02-24 08:38

Filtrera nyheter på en bevakningslista hoppas jag ligger i backloggen och ingår i någon snar sprint.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-02-24 12:01

Hej Marcus! Håller med att man vill kunna se nyheter på sina bevakningar, den ligger i backlogen och vi kommer även se över en hel del hur vi visar upp nyheterna på nya webben.

//Mattias

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-03-14 11:53

Japp det är med I backloggen.

Anonym
Anonym
2020-02-24 08:42

Varför uppdateras inte kurserna på depåöversikten ? Det finns inte ens en uppdateringsknapp att trycka på ! Nä man måste ut från depåöversikten och in på något annat och sedan klicka sig tillbaka för att få senaste kurserna .

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-02-25 16:11

Hej Thomas, du har en bra poäng och tanken framöver är att vi ska ordna strömmande kurser på den sidan. Inom kort kommer det en ny feature som gör att du får strömmande kurser på de vanligaste indexen vart du än är på sidan likt vi hade på den gamla.

Anonym
Anonym
2020-02-24 10:10

Den nya webben har tyvärr så stora brister och är så användarovänlig att jag på riktigt överväger att lämna Nordnet. Speciellt handelsfunktionen har sådana fösämringar jämfört med gamla versionen att detta har kostat mig både tid och pengar. Jag har därför redan påbörjat utflyttningen av mitt kapital. Jag har framfört mina konkreta synpunkter vid flera tillfällen och nyligen bett att någon som kan påverka det hela hör av sig för mer konkret feed-back, men ingen har ännu gjort det.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-02-25 09:22

Hej!

Vi jobbar på att förbättra hemsidan hela tiden, men det är givetvis tråkigt att du inte upplever den nya hemsidan bra just nu. Bland annat håller vi på att se över orderläggningsflödet. Jag tar gärna del av din feedback mer över mail eller telefon.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-02-25 20:43

Längst ner på hemsidan kan du fortfarande logga in på den gamla hemsidan. Ja tycker också den är bättre än den nya.