Hoppa till huvudinnehållet

Nya kursrekord för Afv-portföljen

Läs vad Affärsvärlden tycker om Addlife, Prevas, Permascand, MoveByBike, Clas Ohlson, Note, Sleep Cycle, Carasent och Bokusgruppen. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Addlife

Den organiska tillväxten accelererade rejält för serieförvärvaren Addlife ifjol. Nyligen genomfördes två större förvärv i Europa.

Prevas

IT-konsulten Prevas har rusat fram på börsen efter ett lyckat omvandlingsnummer. Trots det senaste årets uppvärdering ser aktien ut att ha mer att ge.

Permascand

Börsnotering av ett väletablerat men litet bolag inom elektrokemi som hoppas dra fördel av stora planerade investeringar i vätgastillverkning. Vågar man köpa in sig i vätgas-hypen? Sista teckningsdag: 210603

MoveByBike

Noteringsaktuella MoveByBike erbjuder miljövänliga transportalternativ genom cykeltransporter. På kundlistan finns namn som Voi och Tier. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 210604

Clas Ohlson

Utvecklingen under coronaåret tyder på att prylkedjan verkar klara omställningen från fysisk handel till nätet bättre än väntat. Och det är inte omöjligt att det blir ännu bättre när samhället öppnar upp igen.

Note

Kontraktstillverkaren Note slår till med ett förvärv i Storbritannien. Prislappen är attraktiv och marginalerna i linje med Notes egna. Är aktien fortfarande köpvärd?

Sleep Cycle

Sömnanalysappen Sleep Cycle är på väg mot börsen. Bolagets historik imponerar, men värderingen är svårsmält. Sista teckningsdag: 210607

Carasent

Carasent och deras svenska dotterbolag Evimeria växer fort. Det senaste året har Carasent breddat verksamheten genom två förvärv. Kassan är välfylld och fler förvärv väntar.

Bokusgruppen

Bokusgruppen börjar handlas som eget börsbolag efter avknoppningen från Volati. Prislappen lyser rearöd.

Permascand

Permascand stiger 6-7% i sin handelsdebut. IPO-klimatet fortsätter därmed att vara mestadels soligt med enstaka störtskurar.

Afv-portföljen

Portföljen gick lite bättre än index även i maj.

Råduppföljning

Köprådet i norska Carasent utvecklades starkt och aktien mer än dubblerades. Det var dessutom rätt att köpa finska Ponsse som steg över 80%. Både Mekonomen och finska Tokmanni steg också klart mer än index.

Nytt poddavsnitt

Peter Benson, Madeleine Lundberg och Daniel Zetterberg i studion. Det är IPO-tema i dagens podd. Bland annat diskuteras börsnoteringarna av Checkin, Linc, Mildef och Arla Plast. Dessutom SPAC-snack och genomgång av de två stundande IPO:erna Sleep Cycle och Sozap.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer